Kjøretur i amerikaner

En kjøretur i en gammel amerikansk cabriolet er obligatorisk ved besøk i Havanna. Om du er bil-interessert eller ei. Det er lite som slår følelsen av å suse gjennom gatene i en fargerik amerikaner fra det glade femtitall. Dere vil kjøre innom mange av de meste kjente severdighetene i Havanna. Blant annet Havanna bosque, plaza de la revolucion og el Malecon.

Da en reiseblogger besøkte oss.

Fusterlandia

Fusterlandia begynte som et vanlig bolighus i utkanten av Havanna. Men helt vanlig var det ikke. Mr. Fuster bodde nemlig i dette huset, og han var en svært kunsterisk mann. Han begynte å dekorere huset sitt med biter av keramikk. I dag er hele nabolaget dekket med mosaikk.

En reiseblogger om Cuba

Det begynte med ett hus, og har nå utvidet seg til hele nabolaget. Et godt eksempel på hvor kreative cubanere er. Mr. Fuster har blitt en annerkjent kunstner og har åpnet huset sitt for turister som ønsker å se dette vidunderet. Det er gratis å komme inn, men man gi litt i kommisjon.

En tur til Fusterlandia anbefales på det sterkeste!

Gåtur i gamlebyen

Havanna vieja er gamlebyen i Havanna. En gåtur her er et minne for livet. Her faller vakre bygninger sammen på grunn av dårlig vedlikehold. Her har artister som Jay Lo og Marc Anthony spilt inn sine musikkvideoer. Her lærer elever om kommunismen under turistenes blitz-regn. Og her gjør cubanerne sin daglighandel. Vår lokalkjente guide viser deg gamlebyens kriker og kroker.

Varighet: ca 3 timer

Les mer om Havanna her

Konsert og dans

Havannas uteliv er en uforglemmelig opplevelse. Casa de la musica og Fabrica del arte er de mest kjente arenaene for konserter. Mange forbinder Cuba med salsa, men det er også flust av andre type konserter. Rock, pop, rumba og visesang. Det kan være utfordrende å finne frem i konsertprogrammer. Derfor er det en fordel å bli kjent med de lokale. Vår kontakt i Havanna tar deg gjerne med på konsert! Før konserten anbefaler vi så klart et lynkurs i salsa, merenge, rumba eller bachata.

Besøk på sigarfabrikk

Sigarer fra Cuba sies å være verdens beste. Du har sikkert hørt ryktet om at cubanske sigarer rulles på lårene til unge jomfruer. Men til manges skuffelse… ikke rulles de av jomfruer og ikke på lår. Bli med i fabrikken og se med egne øyne hvordan de lages. Besøk en av Havannas sigarfabrikker med vår lokale guide.

Street-food

Cubansk street-food er kanskje ikke verdenskjent. Og kanskje får det deg til å rynke på nesa. Men sannheten er at det er MYE god street-food på Cuba. Cubanere spiser ofte på farten. Og da er det ofte street-food det går i. Det betyr at du på denne utflukten både vil smake god cubansk mat OG få et unikt dykk ned i den cubanske kulturen!

En reiseblogger forteller fra en av våre turer.

Cubansk street-food er kanskje ikke verdenskjent. Og kanskje får det deg til å rynke på nesa. Men sannheten er at det er MYE god street-food på Cuba. Cubanere spiser ofte på farten. Og da er det ofte street-food det går i. Det betyr at du på denne utflukten både vil smake god cubansk mat OG få et unikt dykk ned i den cubanske kulturen!

En reiseblogger forteller fra en av våre turer.

Eksempel på cubansk street-food kan være fritura de maiz (stekt mais), croquetas (en type kjøttboller), pastel de coco (kokospai), coquito (kokosboller), guarapo (sukkerrørdrikk) og juice fra eksotiske frukter. Mango, guava, ananas eller tamarindo.

Bli med og prøv en annerledes kulinarisk opplevelse!

Les om Havanna her.

Playa del este

Playa del este utenfor Havanna er ikke så kjent for mange av turistene som besøker Havanna årlig. Ikke langt fra Havanna pulserende storbyliv ligger Playa del este og frister med bølgeskvulp og palmesus. Ikke så mange er klar over det, men man kan altså nyte både en og to dager på stranda selv om man bor i Havanna. Hvorfor ikke booke en cabriolet med guide så blir selve turen dit en opplevelse i seg selv!

En reisebloggers bekjennelser om Cuba

English English Norwegian Norwegian