Kjøretur i amerikaner

En kjøretur i en gammel amerikansk cabriolet er obligatorisk ved besøk i Havanna. Om du er bil-interessert eller ei. Det er lite som slår følelsen av å suse gjennom gatene i en fargerik amerikaner fra det glade femtitall. Dere vil kjøre innom mange av de meste kjente severdighetene i Havanna. Blant annet Havanna bosque, plaza de la revolucion og el Malecon.

Da en reiseblogger besøkte oss.

Fusterlandia

Fusterlandia begynte som et vanlig bolighus i utkanten av Havanna. Men helt vanlig var det ikke. Mr. Fuster bodde nemlig i dette huset, og han var en svært kunsterisk mann. Han begynte å dekorere huset sitt med biter av keramikk. I dag er hele nabolaget dekket med mosaikk. Fusterlandia er et godt eksempel på hvor kreative cubanere er. Mr. Fuster har blitt en annerkjent kunstner og har åpnet huset sitt for turister som ønsker å se dette vidunderet. Det er gratis å komme inn, men man bør gi litt i kommisjon.

En tur til Fusterlandia anbefales på det sterkeste!

Gåtur i gamlebyen

Havanna vieja er gamlebyen i Havanna. En gåtur her er et minne for livet. Her faller vakre bygninger sammen på grunn av dårlig vedlikehold. Her har artister som Jay Lo og Marc Anthony spilt inn sine musikkvideoer. Her lærer elever om kommunismen under turistenes blitz-regn. Og her gjør cubanerne sin daglighandel. Vår lokalkjente guide viser deg gamlebyens kriker og kroker.

Les mer om Havanna her

Konsert og dans

Havannas uteliv er en uforglemmelig opplevelse. Casa de la musica og Fabrica del arte er de mest kjente arenaene for konserter. Mange forbinder Cuba med salsa, men det er også flust av andre type konserter. Rock, pop, rumba og visesang. Det kan være utfordrende å finne frem i konsertprogrammer. Derfor er det en fordel å bli kjent med de lokale. Vår kontakt i Havanna tar deg gjerne med på konsert! Før konserten anbefaler vi så klart et lynkurs i salsa, merenge, rumba eller bachata.

Besøk på sigarfabrikk

Sigarer fra Cuba sies å være verdens beste. Du har sikkert hørt ryktet om at cubanske sigarer rulles på lårene til unge jomfruer. Men til manges skuffelse… ikke rulles de av jomfruer og ikke på lår. Bli med i fabrikken og se med egne øyne hvordan de lages.

Street-food

Cubansk street-food er kanskje ikke verdenskjent. Og kanskje får det deg til å rynke på nesa. Men sannheten er at det er MYE god street-food på Cuba. Cubanere spiser ofte på farten. Og da er det ofte street-food det går i. Et tips er å gå der det er mange cubanere. Det er antagelig et bra sted. Eksempel på cubansk street-food kan være fritura de maiz (stekt mais), croquetas (en type kjøttboller), pastel de coco (kokospai), coquito (kokosboller), guarapo (sukkerrørdrikk) og juice fra eksotiske frukter. Mango, guava, ananas eller tamarindo.

Playa del este

Mange glemmer at Havanna har nydelige strender bare en kort kjøretur fra sentrumskjernen. Playa del este er navnet på kyststripen øst for Havanna. Den er delt inn i mange strender og tettsteder. Blandt annet Playa Santa Maria og Guanabo. I Guanabo er det også casaer hvor man kan leie seg inn en natt eller to. Et herlig avbrekk fra storbyens kjas og mas.

English English Norwegian Norwegian