Kjøretur i amerikaner

En kjøretur i en gammel amerikansk cabriolet er obligatorisk ved besøk i Havanna. Om du er bil-interessert eller ei. Det er lite som slår følelsen av å suse gjennom gatene i en fargerik amerikaner fra det glade femtitall.

Velg mellom en eller to timers kjøretur.  Du vil besøke de største turistattraksjonene i Havanna som Malecon, Hotel National, Revplusjonsplassen og mer. Vi hjelper deg å arrangere turen. Ta kontakt her. 

Reisebloggeren Reiseperler besøkte oss i 2020. Les om hennes opplevelser her. 

Fusterlandia

En ting å gjøre i Havanna som er mindre kjent er å besøke Fusterlandia. Fusterlandia begynte som et vanlig bolighus i utkanten av Havanna. Men helt vanlig var det ikke. Mr. Fuster bodde nemlig i dette huset, og han var en svært kunsterisk mann. Han begynte å dekorere huset sitt med biter av keramikk. I dag er hele nabolaget dekket med mosaikk. Fusterlandia er et godt eksempel på hvor kreative cubanere er. Mr. Fuster har blitt en annerkjent kunstner og har åpnet huset sitt for turister som ønsker å se dette vidunderet. Det har lenge vært gratis å komme inn, men i det siste har de begynt å ta 50 peso for å komme inn.

Cubakone travels hjelper deg å arrangere en tur hit så klart. Skriv til oss her. 

Gåtur i gamlebyen

Havanna vieja er gamlebyen i Havanna. En gåtur her er et minne for livet. Her faller vakre bygninger sammen på grunn av dårlig vedlikehold. Her har artister som Jay Lo og Marc Anthony spilt inn sine musikkvideoer. Her lærer elever om kommunismen under turistenes blitz-regn. Og her gjør cubanerne sin dagligvarehandel. Som regel på det svarte markedet. Utilgjengelig for turistene, med mindre man går sammen med en lokal som kan forklare hvor og hva som skjer. Vår lokalkjente guide guider deg til gamlebyens kriker og kroker, men vil også fortelle deg om hverdagen til de fleste cubanere.

Les mer om Havanna her

Konsert og dans

Havannas uteliv er en uforglemmelig opplevelse. Casa de la musica og Fabrica del arte er de mest kjente arenaene for konserter. Mange forbinder Cuba med salsa, men det er også flust av andre type konserter. Rock, pop, rumba og visesang. Det kan være utfordrende å finne frem i konsertprogrammer. Derfor er det en fordel å bli kjent med de lokale. Vår kontakt i Havanna tar deg gjerne med på konsert, eller snakk med husverten. De vet som regel best. Før konserten anbefaler vi så klart et lynkurs i salsa, merenge, rumba eller bachata.

Kontakt oss for booking av dansekurs.

Besøk på sigarfabrikk

Sigarer fra Cuba sies å være verdens beste. Du har sikkert hørt ryktet om at cubanske sigarer rulles på lårene til unge jomfruer. Men til manges skuffelse… ikke rulles de av jomfruer og ikke på lår. Bli med i fabrikken og se med egne øyne hvordan de lages.

Cubakone travels kombinerer gjerne en tur til fabrikken med en rundtur i cabriolet. Kontakt oss for tilbud. 

Street-food

Det er mange aktiviteter å gjøre i Havanna, men noe som ikke mange gjøre er å prøve Havannas street-food. Cubas street-food er kanskje ikke verdenskjent. Og kanskje får det deg til å rynke på nesa. Men sannheten er at det er mye god street-food på Cuba. Cubanere spiser ofte på farten. Da er det ofte street-food det går i. Et tips er å gå der du ser det er mange cubanere. Det er antagelig et bra sted.

Et eksempel på cubansk street-food kan være fritura de maiz (stekt mais),  croquetas (en type kjøttboller), pastel de coco (kokospai), coquito (kokosboller), guarapo (sukkerrørdrikk) og juice fra eksotiske frukter. Slik osm mango, guava, ananas eller tamarindo.

Nysgjerrig på et annerledes kulinarisk eventyr i Havanna? Vår guide tar deg med til de beste street-food stedene. Kontakt oss for mer info.  

Playa del este

Mange glemmer at Havanna har nydelige strender bare en kort kjøretur fra sentrumskjernen. Playa del este er navnet på kyststripen øst for Havanna. Den er delt inn i mange strender og tettsteder. Blant annet Playa Santa Maria og Guanabo. I Guanabo er det også casaer hvor man kan leie seg inn en natt eller to. Et herlig avbrekk fra storbyens kjas og mas.

Transport kan arrangeres med huset der du bor eller med oss. Kontakt oss her. 

Skriv til oss