Vi i Cubakone travels samarbeider, så langt det lar seg gjøre, kun med private aktører påCuba. Dette gjør vi av flere grunner. Blant annet ser vi at private aktører som regel yter bedre service og bedre kvalitet på det de selger. Men mest av alt gjør vi det for at pengene skal gå direkte til det cubanske folk.

I offentlig sektor på Cuba er lønningene svært lave. 200 kr er vanlig månedslønn. Hun som tørker av bordene dine på hotellet, han som ror båten din eller hun som står bak kassa i souvenirbutikken tjener rundt 2oo kr i måneden.

Via et kupong system får de utlevert noen matvarer som ris, bønner og sukker nesten gratis hver måned. Men dette er ikke nok. Derfor lever mange harde liv. I tillegg er det mangel på det meste på Cuba. Og når det er mangel på noe skyter prisene i været. Et kjøleskap koster like mye som et kjøleskap i Norge. En uke finnes det ikke poser, neste uke er det ikke egg og så kan det være en måned uten salt.

Når du reiser med oss i Cubakone travels går dine penger direkte til cubanerne i form av at vi kjøper varer og tjenester direkte fra cubanerne. Vi kjøper tomater av kjøpmannen på hjørnet, brød fra brødmannen som kommer på sykkel hver morgen og egg fra nabohuset. Nabodama tjener penger på å vaske rommene og venninna hennes lager frokost.

Vi ønsker også å hjelpe til i lokalsamfunnet på Cuba. Vi har derfor hatt innsamlingsaksjoner hvor pengene har gått til kjøp av vifter og byggematerialer. Dette er tinge som er veldig dyrt og som den normale cubaner må bruke et helt livsløp på å spare til. Videre samler vi inn klær, sko, såper etc som våre gjester gir oss. Dette har vi delt ut på barnehjem, skoler og til lokalbefolkningen som trenger det mest.

Ønsker du å bidra? Ta kontakt på tlf 99523818 eller mariannege@yahoo.no.

Alle monner drar. Og husk; som turist tilfører du samfunnet mer enn du tror.

Det er DU som spiser brød til frokost og tomater til middag. Det er DU som trenger et rent rom å sove i. DU trenger frokost og Du trenger kaffe for å våkne.

DU er viktig.

Vårt utviklingsarbeid

Frivillig arbeid