fbpx
Gode tips og råd om Cuba. Min Cuba guide

Cuba er et annerledes-land. Derfor er det lurt å gjøre noen Cuba forberedelser før avreise. Her er mine beste tips for å forberedes eg før avreise.

Når er den beste tiden å reise til Cuba?

Den beste tiden å reise til Cuba er mellom november og april. På denne tiden er det behagelig temperatur og lite regn. Kveldene kan bli kjølige så det lurt å ha med en liten jakke. Det er også høysesong, noe som betyr mer turister og høyere priser.

Fra april og utover begynner den cubanske sommeren. Da kan det bli veldig varmt, høy luftfuktighet og ofte korte regnskyll på ettermiddagene. 

Hvordan komme seg til Cuba?

Det går mange flyvninger mellom Europa og Cuba daglig. Blandt annet flyr KLM, Air France, Air Turquía og Condor. Dessverre går det enda ikke direkteruter mellom Norge og Cuba. Jeg bruker som regel momondo for å finne flyvninger.

Reise via USA

Mange spør oss om det er lov å reise via USA. Det er mye feilinformasjon ute å går. I 2016 åpnet man opp for flyvninger mellom USA og Cuba. Dette ble gjort i regi av Obama og holdes fortsatt ved like, men det er litt mer tungvindt enn om man reiser fra Europa.

  • Hvis man reiser via USA må man kjøpe visum til Cuba på flyplassen i USA (eventuelt har flyselskapet det inkludert i billetten). Visum til Cuba kjøpt i Norge fungerer IKKE om man reiser via USA.
  • I USA må man sjekke inn bagasjen på nytt.
  • Man må krysse av på en liste angående ditt besøk på Cuba. Hvorfor du skal besøke Cuba? Det vanligste er å krysse av for «supporting the cuban people».

Ellers er det ikke noe i veien for å reise om USA.

Visum til Cuba

Før avreise til Cuba må du søke turistvisum. Det varer i 30 dager. Det er to måter å skaffe dette på.

Den cubanske ambassade

Visum til Cuba kan du få ved å kontakte den cubanske ambassaden via e-post eller reise inn til ambassaden i Oslo. Den ligger på Frogner. Ta trikken til Solli plass. Da får man visum på dagen. Bor du ikke i nærheten av Oslo kan du kontakte ambassaden på e-post. Men det går antagelig raskere å kontakte en av  nettsidene som tilbyr denne tjenesten.

Nettsider

Du kan bestille visum ved ulike nettsider. Du sender inn din forespørsel inkludert et bilde av ditt pass. Det tar fra 2-5 dager. Pris varierer fra 600 til 1000 kr.

Nettsider hvor du kan bestille visum:
visumexpert
Visumconsulting

Vanlig turist-visum til Cuba er på 30 dager. Man kan søke forlengelse, eller prroroga, noe man må gjøre på et immigrasjonskontor på Cuba. Det koster 25 cuc/dollar. Før du skal på immigrasjonskontoret må du kjøpe et frimerke på postkontoret til verdi av 25 cuc. Dette må du ha med og levere som betaling. Ja det er tungvint. Det er Cuba 😉

Med turistvisum bo i casa particulares, som er hjemme hos cubanerne. Men du kan ikke bo hos en cubaner som ikke har denne lisensen. Ønsker du å bo hjemme hos en spesiell cubaner, feks din kjæreste? Hvis dere ikke er gift må du ha familievisum. Les mer om familievisum her.

Er det trygt å reise til Cuba?

Ja! Cuba er et veldig trygt land å reise på ferie til. Turister er ansett som hellige for landet, og derfor er det veldig lite kriminalitet mot turister.

Men det er et veldig fattig land. Med mangel på mye. Derfor bør man ikke la ting ligge utenfor rommet eller leiligheten sin. Da kan det bli stjålet. Lysstoffrør og dørmatter har blitt stjålet utenfor huset vårt.

Prisnivå

Det generelle prisnivået på Cuba er ganske høyt. Men man kan leve billig. Som «vanlig» turist bør man regne 100 dollar som dagsbudsjett. Dette inkluderer overnatting, mat, transport og noen utflukter.

Men det er mulig å leve MYE billigere. Men da må man jobbe for det. Leve som cubanerne gjør.

Les mer om prisnivået på Cuba her.

Strøm

Du må ha med adapter til Cuba. Stikkontaktene har som regel to flate hull. Samme som i USA.

Vann fra springen

På Cuba kan man ikke drikke vann fra springen. De lokale gjør det. Jeg har prøvd. Det er ikke å anbefale 😉

Lurer du på noe angående Cuba? Bare still spørsmål i kommentarfeltet 😀 

⇐Tilbake til Guiden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.