Gode tips og råd om Cuba. Min Cuba guide

Det generelle prisnivå på Cuba er ganske høyt. Men for å kunne si noe om prisnivået på Cuba er det nødvendig å si noe om det cubanske samfunnet. På Cuba er skillet mellom turister og lokale stort. Det er et veldig segregert samfunn. De lokale bruker stort sett cubanske pesos og turistene cuc (tilsvarer amerikanske dollar i verdi).

Les mer om de ulike valutaene her.

Butikker

På Cuba er det to typer butikker og to typer restauranter. Bodegane er butikkene som selger basis-matvarer til cubanere. Blandt annet ris, bønner og mel. Dette er forholdsvis billig, og prisene er i pesos. Så har du cuc butikkene. Her er prisene i cuc, og det er her turistene stort sett handler. Her får du kjøpt vann, brus, kjeks etc. Disse varene er ganske dyre.

Restauranter

De fleste restauranter har priser i cuc, og det er her de fleste turistene går. En middag med kjøtt, ris og salat koster fra 5 cuc og oppover. Men det er også mange små cafeer som selger mat. Her er prisene i cubanske pesos, og her spiser ofte cubanere. Det kan være vel så god mat her, og man betaler en brøkdel av prisen. Forskjellen er at de ofte ikke har bord for å sitte, det er et stusselig lokale og menyen er veldig begrenset. Men her er det mye billigere. En middag med kjøtt, ris og salat vil koste deg fra femti pesos og oppover. Femti pesos tilsvarer 2 cuc.

Overnatting

Overnatting på Cuba koster fra 10 cuc per natt, per rom. Dette er prisen i casa particulares. Casa particulares er Cubas svar på bed&breakfast, og er den rimeligste formen for overnatting. Man bor da hjemme hos en cubansk familie. Jeg anbefaler å bo i casa particulares da man får mye mer for pengene. Hotell er dyrt, og ofte dårlig standard. Ønsker man å bo på hotell anbefaler jeg å betale litt ekstra for å få et skikkelig fint hotell. Angående priser er det store forskjeller på lavsesong og høysesong.

Les mer om casa particular her.

Dagsbudsjett

Som «vanlig» turist bør man regne 100 dollar som dagsbudsjett. Dette inkluderer overnatting, mat, transport og noen utflukter. Men dette kan variere veldig. Er man på lavbudsjett tur er det mulig å leve mye billigere. Prisnivå på Cuba kan med andre ord variere mye. Man kan leve billig om man ønsker. Men da må man leve som de lokale. Da kan du ikke forvente luksus, sitteplasser og bra service.

Er du enig? Synes du Cuba er et billig eller dyrt land? Kom gjerne med dine synspunkter i kommentarfeltet 😀

Les mer om å leve billig på Cuba her.

(4) kommentarer

 1. Ove

  God artikkel. Jeg er helt enig. Vi finner alltid et sted med kjøkken, slik at vi kan tilberede måltidene våre mesteparten av tiden. Det er spennende å finne nye ingredienser i markedene og prøve dem ut selv.

 2. Cubakone travels

  Ja det er så gøy å gå på markeder med mye spennende frukt og grønt. Har dere funnet noe de ikke har i Norge og som dere liker å bruke?

 3. Ingunn

  Prisnivået varierer også veldig fra by til by. Jeg har akkurat kommer hjem etter 6 måneder i Cuba. Vi oppholdt oss hovedsakelig i en by der det stort sett aldri er turister. Der koster en hovedrett fra 2 til 4 cuc, øl fra 1 til 1,50 cuc. Siste dag var vi i Havanna og betalte 12 cuc for en enkel hovedrett (taco) og 3 cuc for en øl. Man kan selvfølgelig finne billigere alternativer i Havanna også. Men min erfaring er at byer der det er lite turister er mye billigere.

 4. Cubakone travels

  Veldig godt poeng. Det er absolutt min erfaring også. Takk for godt råd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

English English Norwegian Norwegian