fbpx

Cubanske menn og damene deres

Norge som jinetero. En blogg fra Cuba

Om du googler cubanske menn er det ikke særlig mye positivt som dukker opp. De er don juaner, jineteros, utro og mange andre gloser. I tillegg har du fordommene som florerer om alle de lettlurte damene som reiser til Cuba, og blir rundlurt av cubanske menn.

Jeg var selv en av de som flirte litt av disse damene som fant seg utenlandske menn. Menn fra Gambia, Marokko, Cuba eller Indonesia som var desperate etter å komme seg til Europa. Nå har jeg møtt en del av disse damene. Og blitt en av de selv.

Derfor har jeg noe å si.

Cuba blogg

Damene
  • Du har hun som blir forført, mister alle pengene sine, blir forlatt og reiser hjem med gråten i halsen.
  • Så har du hun som reiser hjem litt fattigere, med kofferten full av minner og med litt flere rynker. Fra både tårer og latter.
  • Hun som ordner med opphold i Europa, jobb, utdanning og verden for deres føtter. Men som opplever en helt annen cubaner enn den hun møtte på Cuba. En selvstendig gentlemann som smuldrer hen, og blir til en mann som avhenger 100% av henne.
  • Så har du hun som nyter mojitoer, salsa og oppmerksomhet. Hun som reiser fra by til by og nyter menn som gir henne det hun trenger.
  • Eller hun som er stormende forelsket. Hun som reiser hjem med tro, håp og kjærlighet. Men som kommer hjem til hverdagen, og innser at avstandsforhold ikke er tingen. Tro meg, jeg har hørt mang en cubansk mann fortelle om disse…
  • Så har du hun som legger igjen en bit av hjertet sitt hos en mann. Og i landet. Eller kanskje begge deler. Hun som legger igjen timer med søking på internett om hvordan man skal få vært sammen med drømmemannen. Hun som står timevis i telefonkø til UDI og ambassader. Spammer norske kommuner med spørsmål om bosetting og språkkurs.

Uavhengig av kjærlighet eller ei. Uavhengig av om det er lettere å finne en mann i et annet land. For det kan det hende det er. Men uavhengig av dette. Disse damene har GUTS! Disse damene er det tak i! De tar et valg!

Turer til Cuba

Et valg som mange vil mislike. Mange vil vise motstand. Mange vil ikke forstå. Et valg som skaper reaksjoner. Og som skaper følelser. Disse damene er ikke puslete damer. Disse damene står i en hverdag full av utfordringer. Disse damene kjemper seg frem i et byråkrati fra en annen verden. De vil noe. De gir seg ikke. De vet at verden ikke er rett frem. De vet at den ikke er svart hvitt. De vet den er firkantet. Men de nekter å la samfunnet fortelle de hva som er normen. De nekter å la landegrenser styre sin kjærlighet. De nekter å la stater bestemme hvem de skal leve med. Dette er damer med bein i nesa.

I løpet av min Cuba-tid har jeg møtt flere av disse damene. Og flere er damer jeg virkelig ser opp til. De har virkelig min respekt. Dere vet hvem dere er <3

Hva tenker du om folk som finner kjærligheten i andre land?

Les mer om mine tanker om å leve med en fot i hvert land her. 

Posted by

Cubakone travels

Vi er et norsk-cubansk par som driver gjestehuset Casa de Norge i Trinidad på Cuba. Herfra hjelper vi deg å organisere din drømmetur til Cuba. Ta kontakt for et skreddersydd tilbud.

Kanskje du også liker…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.