Et annerledes liv

et annerledes liv

Et annerledes liv. Et liv på Cuba. Det er dags for å vende snuten hjem igjen. 

Mange spør meg hva som er status på Cuba nå. Hvordan går det i gjestehuset? Når skal vi åpne dørene? Hvordan det er på Cuba etter «åpningen» mot verden? Den som spør skal få svar. So here we go.

Siden forrige gang jeg reiste til Cuba har mange ting falt på plass. Nettsiden er nesten i boks. Under stadig bearbeiding, men rammene er på plass. Det er ikke lenger bare en blogg, men en nettside med informasjon om gjestehuset vårt, reisetips til Cuba og etter hvert vil vi også tilby rundturer på Cuba.

kart over Cuba

Rundturer 

Norge, min mann, har jobbet mye med å skaffe gode kontakter som skal hjelpe oss med å organisere rundturer for solhungrige nordmenn. Og endelig ser vi konturene av et opplegg. Dette vil jeg komme tilbake til i et senere innlegg. Men i korte trekk ser det ut til at første rundtur vi vil presentere er Havanna – Trinidad – Varadero.

Trinidad er enn spennende by

Turen vil starte i gamlebyen i Havanna. Med Havannas herlige gateliv og konsert på Casa de la musica er det overhodet ingen myk start. Da er det bare å vrikke på hoftene fra dag en 😉 Deretter blir man kjørt til Trinidad og overnatting i Casa de Norge. Trinidad har så mye å by på. Alt fra brusende fossefall og hesteridning i jungelen til snorkling på karibiske strender og arkitektur som står på unescos verdensarvliste. Det beste er kanskje å bare vandre gatelangs og observere, sanse og oppleve. Det er en by som virkelig er verdt et besøk. Avslutningsvis legger vi opp til noen dager på stranda i Varadero. Sol, strand og bading før man reiser hjem. Tror dette blir veldig bra!

cuba ferie. Varadero er nydelig

Det grønne rommet

Norge har den siste tiden jobbet mye med å ferdigstille det første rommet vi skal leie ut. Veggene har blitt grønne og gulvet håndmalt. Håndmalte gulv skal bli kjennetegnet til Casa de Norge. Det blir håndmalte gulv med artige figurer på hvert rom. Grønn var den eneste fargen som var å få i butikken så da er valget enkelt. Beslutningsvegring er ikke noe problem på Cuba 😉 

Les mer om oppussing av casa de Norge her. 

Og der besvarer jeg vel egentlig spørsmålet angående Cuba og åpningen mot verden. Riktignok kan man nå fly direkte fra USA til Cuba, men tilgangen på varer har ikke endret seg så mye. Varemangelen er fortsatt stor. En dag finner man det man trenger. Neste dag ikke.

Tilsamans

Videre jobber vi med å skaffe informasjon fra myndighetene. Vi var lenge usikre på om vi kunne lage dorm/sovesal i gjestehuset vårt. Dette har vi endelig fått svar på, og det viser seg at det kan vi! Kanskje Cubas eneste gjestehus med sovesal!? Det er kult.

De av dere som har backpacket vet at dette er en yndet boform for backpackere. Perfekt når man reiser over lengre tid, med mindre penger. Eller hvis man reiser alene, og ønsker å sosialisere seg utenfor de sosiale medier. Jeg har enda til gode å finne en dorm på Cuba. Det er mulig det finnes et sted, men det er ikke vanlig. Så det syntes jeg var ekstra kult å få klarsignal på at vi kan lage. Da blir huset mer et hostal, hvor alle lever sammen. Som en stor happy family. I ekte Tilsamans stil. Og for de som ikke skjønner hva jeg snakker om… Se filmen; Tilsamans!

Beina plantet på jorda

Drømmen kommer nærmere og nærmere!! Det er dags for å begynne et annerledes liv. Men vi holder beina fortsatt godt plantet på jorda. Det sørger den cubanske stat for. For hvert rom vi registrerer for utleie må vi betale 50 cuc/dollar per måned. Uavhengig av om vi har gjester eller ikke.

Oppussing på Cuba er ikke som oppussing i andre land. Det meste er gjenbruk

I et land hvor vanlig månedslønn er 20 cuc/dollar er dette mye penger… I tillegg koster det 100 cuc/dollar å skaffe alle autorisasjoner og tillatelser for å etablere gjestehuset. Så vi begynner i det små. Ett rom av gangen. Går det bra bygger vi på med flere rom.

Mens Norge jobber med sine ting på Cuba, jobber jeg med mine saker i Norge. En fridag er ikke lenger en fridag for å si det sånn. Takket være en engasjert mor og en gammel printer på pikerommet er flyers og brosjyrer produsert. Flyers skal leveres til butikker i Oslo og Kongsberg. Brosjyrer skal bringes med til Cuba. Visittkort er bestilt og mottatt og ligger ferdig pakket i kofferten.

Kofferten som allerede bugner av klær, tapet, kjøkkenutstyr og alt man ikke har tilgang til på Cuba. I fremtiden håper jeg det vil være mulig å sende en container til Cuba. Isåfall; sign me up!

Så det var en oppdatering på tingenes tilstand. Et annerledes liv. Følg oss gjerne videre på ferden ved å abonnere på nettsiden vår eller like facebook siden vår.

Og del gjerne nettsiden vår med folket der ute. TAKK 😀

Posted by

Cubakone travels

Vi er et norsk-cubansk par som driver gjestehuset Casa de Norge på Cuba. Herfra hjelper vi deg å organisere din drømmetur til Cuba.

Kanskje du også liker…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

English English Norwegian Norwegian