fbpx

Fiesta!!

Overnatting på Cuba

På Cuba er bursdag en svært viktig dag. Det feires med brask og bram. Kaker og rom. Musikk og dans. Om det er voksen eller barn spiller ingen rolle. Feires skal det. For noen uker siden fikk jeg gleden av å være med på å arrangere en 3 års bursdag. Datteren til vår guide Zeydi. Det nærmeste jeg kommer tante-rollen her på Cuba.

Cuba life
Mor og datter

Dagen begynte med å gjøre klart til den store feiringen. Ballonger ble blåst (takk til HTH som uten å vite det har vært med på å sponse en barnebursdag på Cuba ;)). Bursdagsbarnet ELSKER så klart ballonger.

Holiday in Cuba
Ventetid…
Cuban candy
Godis hører med

Brød ble smurt, godis fordelt, gulv vasket og stoler bært. Et lite hus men med plass til alle. Naboer, venner og familie. På Cuba skal alle med. Man kan ikke være redd for nærkontakt om man bor på Cuba! Tror ikke jeg overdriver om jeg sier vi var 30 stykker, med små og store, inne i dette huset på knappe 60 kvm. Men med naboens stoler og mye godvilje fikk alle sitteplass (tror jeg!)

familiebursdag
Alle har ankommet.
Der det er hjerterom...
Der det er hjerterom…

Det hele begynte med diverse selskapsleker. Leker vi også kjenner fra Norge. Dog for noen år siden. Eller er dette leker som fortsatt blir lekt? Korriger meg gjerne dere småbarnsforeldre 😉

Cuba birtday
Sett hale på eselet. En variant av sett hale på grisen.

Sett hale på eselet, tampen brenner, festhatter og festbriller, før det hele ble avsluttet med en stor prinsesse Sofia pinata. Dog ikke en pinata som man slår i stykker, slik jeg trodde man gjorde med pinataer, men som man åpner. Og ut renner all verdens herligheter. Godis, leker, glitter og små nyttige saker som penner og blyanter. Dette var definitivt bursdagens høydepunkt. Se facebook siden vår for video av denne galskapen.

Overnatting på Cuba
Pinata var kveldens høydepunkt.

Etter piñataen var åpnet, og voksne og barn, hadde kastet seg over innholdet var det mat. Kaker, snacks og brus. Som en ekte bursdag seg hør og bør. Men nå holdt jeg på å glemme det kvelden begynte med! Vi er jo tross alt på Cuba. Dans! Det hele begynte jo så klart med dans! Dans fra store og små. Salsa og reggeaton. Ikke mye plass å danse på, men der det er hjerterom er det husrom. Og der det er husrom er det danserom.

fiesta cake
Den o store kaken
El lengua
El lengua

Og helt til slutt måtte El lengua få kake så klart. Det er en av helgenene i Yoroba religionen som mange cubanere tror på. Han finner du ved inngangen til mange hus på Cuba.

bursdagsbarnet
Bursdagsbarnet med besteforeldrene

En fantastisk kveld med så mange nye inntrykk. En helt annen verden enn den jeg kjenner.  Men også en verden så lik min egen. Hvor ballonger og kake er en liten jente sin aller største drøm.

Posted by

Cubakone travels

Vi er et norsk-cubansk par som driver gjestehuset Casa de Norge i Trinidad på Cuba. Herfra hjelper vi deg å organisere din drømmetur til Cuba. Ta kontakt for et skreddersydd tilbud.

Kanskje du også liker…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.