Forberedelser og planlegging. Det er dags. Det er dags for å vende snuten hjemover igjen. Til mitt andre hjem.

Kall meg gjerne en trekkfugl. Når det blir kaldt i været flyr jeg. Og i mitt søken etter vinger, eventuelt flybilletter, fant jeg det jeg håpet på. Bare enda bedre.

Nå kan man fly direkte fra USA til Cuba. Og ikke bare til Havanna, men til Holguin, Santiago de Cuba, Varadero, Cayo Coco, ja til og med Santa Clara som ligger rett ved oss kan man nå fly til. Det betyr at man enkelt kan oppleve landet fra øst til vest. Fly med Norwegian til Miami og Fort Lauderdale, og vips er du på Cuba en time etter.  Start for eksempel i Santiago de Cuba helt i øst og jobb deg oppover mot Trinidad, hvor du besøker oss så klart og fly deretter hjem fra Cayo Coco med luksus og blendene hvite strender.

Herlige strender
Herlige strender
Status quo

Mange spør meg hva som er status på Cuba. Hvordan det går i huset, hvordan det er der etter «åpningen» mot verden og når vi skal åpne vår guesthouse.  Så her kommer svar på en del av disse spørsmålene.

Siden forrige gang jeg reiste har mang en ting falt på plass. Nettsiden vår er under kontinuerlig bearbeiding, men rammene er på plass. Ikke lenger bare en blogg, men en nettside med informasjon om vårt guesthouse, reisetips til Cuba og etter hvert vil vi også tilby turer til den herlige øya vår. Dette har Norge jobbet mye med etter han kom hjem og vi ser endelig konturene av et opplegg. Dette vil jeg komme tilbake til i et senere innlegg, men i korte trekk ser det ut til at første rundtur vi vil presentere er Havanna – Trinidad – Varadero. Med start i gamlebyen i Havanna og konsert på Casa de musica er det overhodet ingen myk start. Det er bare å vrikke på de hoftene fra dag en 😉 Deretter blir man kjørt til Trinidad hvor overnatting hos oss venter og alt det Trinidad har å by på. Fra vannfall og hesteridning i jungelen, til snorkling og spasere i bygatene, observere, sanse og oppleve. Det er en by som virkelig er verdt et besøk. Avslutningsvis har man et visst antall dager på stranda i for eksempel Varadero med sol, strand, bading m.m. Men dette vil jeg som sagt komme tilbake til.

Gatelangs i Trinidad
Gatelangs i Trinidad
Etter at Norge dro fra Norge

Etter at Norge dro fra Norge (hi, hi.. ;)) har han jobbet med å ferdigstille det første rommet vi skal leie ut. Veggene er blitt grønnmalte. Det var den eneste malingen som var å få i butikken så da er valget enkelt. Og der besvarer jeg vel egentlig spørsmålet ang tilgang på varer på Cuba. Riktignok kan man nå fly direkte, men iforhold til tilgang på varer er det ikke store forskjellen. Enda...håper vi..

Nå er det gulvet som står for tur og der brukes oljemaling som blir kjøpt under bordet i mang en døråpning. Jepp, det blir malte gulv i alle rom. Det blir kjennetegnet på vårt kjære casa. Jeg skrev mer om oppussingen her.

 

 

Gulvet i gjestehuset
Gulvet i gjestehuset

Videre jobber Norge med å skaffe informasjon fra myndighetene. Vi var lenge usikre på om vi kunne lage dorm/sovesal i huset vårt. Dette har vi endelig fått svar på og det viser seg at det kan vi! Kanskje Cubas eneste guesthouse med sovesal!? Det er kult 🙂 De av dere som har backpacket vet at dette er en yndet boform for backpackere. Perfekt når man reiser over lengre tid, med mindre midler. Eller hvis man reiser alene og ønsker å sosialisere seg utenfor de sosiale medier. Jeg har enda til gode å finne en dorm på Cuba. Mulig det eksisterer et sted, men det er ikke vanlig. Så det syntes jeg var ekstra kult å få klarsignal på. Da blir huset mer et hostal, hvor alle lever sammen som en stor happy family. I ekte Tilsamans stil. Og for de som ikke skjønner hva jeg snakker om... Se filmen; Tilsamans!

Beina plantet på jorda

Drømmen kommer nærmere og nærmere!! Men vi holder bena godt plantet på jorda fortsatt. Det sørger den cubanske stat for. For hvert rom vi registrerer for utleie må vi betale 50 cuc per måned. Uavhengig av om vi har gjester eller ikke. Dette tilsvarer 50 cuc/dollar per måned. I et land hvor vanlig månedslønn er 20 cuc/dollar er dette mye penger... I tillegg koster det 100 cuc/dollar å skaffe alle autorisasjoner og tillatelser for å etablere gjestehuset. Så vi begynner i det små. Ett rom av gangen. Går alt bra bygger vi på med flere rom.

Det grønne rommet før oppussing
Det grønne rommet før oppussing

Mens Norge jobber med sine ting på Cuba jobber jeg med mine saker her hjemme. En fridag er ikke lenger en fridag for å si det sånn. Takket være en engasjert mor og en gammel printer på pikeværelset er flyers og brosjyre til huset produsert. På spansk, engelsk og selvfølgelig norsk. Flyers skal leveres til de butikker og lokaler som tar imot i Oslo og Kongsberg. Visittkort er bestilt og mottatt og ligger ferdig pakket i kofferten. Kofferten som allerede bugner av klær, tapet, kjøkkenutstyr, maling og alt man ikke har tilgang til på Cuba. I fremtiden håper jeg det vil være bedre egnet å sende container til Cuba. Isåfall; sign me up!

Flyers, visittkort og menyer
Flyers, visittkort og menyer

Så det var en oppdatering på tingenes tilstand. Følg oss gjerne videre på ferden ved å abonnere på nettsiden vår eller like facebook-siden vår. Og del gjerne nettsiden vår med folket der ute. TAKK 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.