Sofaer og stoler til salgs på det åpne marked. Bokstavelig talt.
Sofaer og stoler til salgs på det åpne marked. Bokstavelig talt.

Ellers har vi vært mye på jakt. På jakt etter møbler og interiør til gjestehuset. Men jeg har enda ikke blitt komfortabel med den cubanske stilen altså… Vi nøyer oss med å lage våre egne møbler enn så lenge.

cubansk butikk

Mamma og pappa hadde med to driller, skruer og mye nyttig. Så vi holder koken!

mamma og pappa på Cuba

Cuba på ekte

Papegøye-besøk
Papegøye-besøk

Ikke nok med at vi har hatt besøk av masse fine folk; vi har også arrangert pakkereise fra Varadero til Trinidad. Charter-folk som vil oppleve Cuba på ekte. Og det får de hos oss.

I dag startet jeg dagen med å jakte på naboens papegøye som falt ned i vår bakgård.

I går ble jeg vekket i hengekøya, av grusomme hyl. Det viste seg å være en gris som ble bært opp en trapp! To menn og en kvinne løftet og dro på denne stakkars grisen som slettes ikke ville være med opp i andre etasje. Når man tror man har sett alt, dunker Cuba-hverdagen deg i hodet og forteller at det har du slettes ikke… 

siesta tid

All inclusive får man ikke i Trinidad. Men griser, hengekøyer og papegøyer derimot… 😉

Så kjenner du noen som skal til Varadero for å spise seg fete og slikke sol? Gi de gjerne et hint om oss i Trinidad!

USA

alt er stort i USA

Jeg har vært en svipptur over til Miami for å fornye visum og shopping. Jeg håpet å fylle opp kofferter med diverse varer slik som jeg og Norge gjorde i Mexico i fjor. Men USA overrasket meg. Jeg og en venninne betalte i dyre dommer for et hotell i sentrum siden vi skulle gjøre mye shopping.

shopping i USA

Men butikker? Nei, da måtte vi ta bussen 45 minutter ut av sentrum. Vi fant riktig nok noen butikker i strandområdene, men bare klesbutikker. Ikke de butikkene man søker som liksom-eksil-cubaner i Miami. Hvor var de elektriske butikkene, jernvarebutikkene, kjøkkenbutikkene og one-dollar-shoppen?

Jeg skal ikke male fanden på veggen da. Vi fant riktignok to billig-butikker. Og jeg kom tilbake til Cuba med to halvfulle bager. Og en ting var det mye av der. Og det var mat! Haugevis av mat! Rad på rad, på rad på rad, med potetgull, oster, kaker, brus… you name it!

USA og kaker

I en matbutikk fant vi en SVÆR internasjonal buffe! Altså.. finnes det et himmelrike, så må det være den samme følelsen å komme dit.

Sånn blir det når man har bodd for lenge på Cuba…

Mer USA

En annen ting som utmerket seg i USA er alle advarslene. En høyttaler-stemme på bussen advarer deg om at du ikke må krysse gaten foran bussen (!). Et hakk i kaffekoppen advarer deg om at kaffen er varm (!). Et skilt advarer deg om at her er det et steg som gjør at du kan falle. Så gå forsiktig (!).

Videre tror jeg ikke det fantes en bil eldre enn 2015 i Miamis gater. En stor kontrast til Cubas bilpark fra det glade 50-tall.

Santiago de Cuba

Stranden var overbefolket av solbrente folk, glinsende skyskrapere, harde solsenger og store parasoller.

Og innimellom all luksusen sov det folk på benker og i parker. Folk i hullete klær og med langt skjegg.

Nei, Miami var liksom ikke helt min greie. Og det hjalp heller ikke opplevelsen at flesteparten av de vi møtte på vår vei var sure og uhøflige. Folk som egentlig burde gått hjem, lukket døra og holdt seg i soffan. 

Nei takke meg til energien på Cuba gitt 😀

Gjestehuset

Rosa rommet

StatusQ i gjestehuset er at det andre utleie-rommet er blitt klart. Det mangler fortsatt det tegnede gulvet som har blitt Casa de Norge sitt kjennetegn, men det kommer.

Huset generelt tar mer og mer form. De store manglene nå er gulv på kjøkken, gelender til trappen opp til tak-terrassen og dører til venne/familie rommet. Det håper jeg er på plass innen min venninne kommer i april.

Det er vannvittig hyggelig å få kjentfolk hit men om tiden flyr når vi har huset for oss selv, flyr den virkelig når vi har venner på besøk. Det er jo snart april! Og da er det vår. Og da er det snart sommer. Og da skal jeg snart hjem! For Norge er fortsatt hjemme.

Familie

Hjemme er vel rett og slett der familie og venner er. Der du har hjertet ditt, som Moddy synger så fint.

2 comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.