Gode tips og råd om Cuba. Min Cuba guide

Hvordan ta ut penger på Cuba

Hvordan ta ut penger på Cuba, er noe vi ofte får spørsmål om. Det er mye misvisende informasjon på internett. Mange tror det er best å ta med euro. Dette er ikke min erfaring. Den beste måten å skaffe penger på Cuba, er med VISA kort. I de fleste byer er det mange minibanker. Da slipper man å stå i kø til vekslekontorene. OBS! Man kan svært sjelden betale med kort i butikkene på Cuba. Du må belage deg på å ha lommeboka full av cash.

Vi anbefaler å ha med to kort, hvis du får problemer med ett. Eventuelt ha med litt euro for å kunne veksle hvis problemer.

Obs! Amerikanske bankkort FUNGERER IKKE på Cuba. Amerikanske dollar har straffeskatt som gjør det ekstra dyrt å veksle dollar. Vi anbefaler ikke å ta med dollar.

To valutaer – en kilde til frustrasjon

Cuba er et av de få land i verden som har to valutaer, cuc og cup. På folkemunne kalles de mye forskjellig.

Cuc – peso, dollares, seouse, fulare. Cup – peso, peso cubano.

Kjært barn har mange navn 😉

Tidligere var cup forbeholdt cubanerene og cuc forbeholdt turistene. Derfor tror mange at det fortsatt er slik. Men dette stemmer ikke. I dag kan cubanere bruke cuc, og turister kan bruke cup. Men som turist forholder du deg mest til cuc. Det er cuc man tar ut i minibanker og priser står som regel i cuc.

MEN! Skal du leve billig på Cuba vil jeg absolutt anbefale deg å veksle til cup. Du kan veksle fra cuc til cup på en av de mange vekslekontorene. NB! Ikke veksle på gata.

Les mer om hvordan å leve billig på Cuba her.

Forholdet mellom cuc og cup er 1:24. Altså 1 cuc er 25 cup. OBS! Dette varierer ifht om du handler på gata eller i butikk. Hvis du for eksempel skal kjøpe frukt på gata er 1 cuc 20 cup. Det vil si at 25 øre er 5 cup (ofte koster frukt 5 cup). Det ER et komplisert system. Til og med cubanerne drar seg i håret over dette. .

Mitt beste tips er å veksle inn slik at man har litt av begge valutaene. Enklere for alle parter. Det er et merkelig system.

Har du andre erfaringer eller lurer på noe? Kom gjerne med spørsmål eller synspunkter i kommentarfeltet 😀

Tilbake til Cuba-guiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

English English Norwegian Norwegian