fbpx

Santa Lucia er en 12,5 kilometer lang strand på nordkysten av Cuba. Her kan du dykke på et fantastisk korallrev, eller et av mange vrak som ligger I en nærliggende bukt. For eksempel Mortera, en dampbåt som sank i 1898. Dette området er også hjemsted for tyrhajer, og det lokale dykkesenteret organiserer haiforing. Blir du med på dette kan du kan se haier bli matet for hånd.

Lei moped

Det kan være en god ide å leie moped eller sykkel. Da har man mulighet til å utforske ukjente stier. Og det er mye å utforske. Flamencoer, landsbyer, øde strender og natur.

Santa Lucia på Cuba

For eksempel er Coco beach en nydelig strand som ligger ca 2 mil utenfor Playa Santa Lucia. En av de peneste strendene jeg har sett på Cuba. For å komme seg dit kan man leie moped eller en sjåfør. Vi leide moped, noe som var veldig gøy. Det er ikke spesielt dyrt. Mener vi betalte 40 cuc for en hel dag. 

Coco beach er en av topp 5 strender på Cuba Cuba har mange nydelige strender

Leie sykkel

Leie sykkel er et godt alternativ hvis du ikke skal reise langt i område. Det er få biler som generelt på Cuba og man har veien for seg selv. Sykkel er topp på Cuba.

På Playa Santa Lucia er det noen få casa particulares hvor man kan leie rom. I tillegg er det
et par hoteller.

Les om casa particulares på Cuba her. 

Playa Santa Lucia er godt utenfor den allmenne turiststien på Cuba. Hvis du vil oppleve det ekte Cuba og herlige strender anbefaler vi en tur hit.

Har du vært i Santa Lucia? Har du anbefalinger? Del gjerne!