santeria

Yoruba religionen på Cuba kalles også Santeria. Den stammer opprinnelig fra Vest-Afrika. Religionen kom til Cuba med slavene som aldri ga opp sin afrikanske tro. I Santeria tror man på origas som betyr helgen. Det finnes mange origas og hver person har sin spesielle origa. Det er viktig at disse origaene er fornøyde, og man kan blant annet gi de gaver.

Les mer om Santaeria her.

For slavene var det forbudt å tilbe sin afrikanske religion. Derfor ga slavene katolske navn til sine origas. Slik kunne de fortsette å tilbe sine guder uten at slaveeierne visste det.

Ser du grisehoder, høner eller keramikkfigurer liggende i grøftekanten på Cuba er det antagelig en seremoni innen Yoruba som har funnet sted. Det finnes mange ulike seremonier som de troende kan delta i. Du bør ikke ta på disse tingene. Det sies å gi ulykke.

Babalao

I dag er det flere og flere som vender seg til Yoruba. Religionen har også spredt seg utover Cubas grenser.

En babalao er en prest innenfor denne religionen. Det er han som utfører ritualer og kjenner religionens helgener og tekster. Vi har nå gleden av å kunne tilby et besøk hos en babalao hvor man blir kjent med Yorba som religion. En helt unik aktivitet i regi av Cubakone travels.

Les mer om våre aktiviteter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

English English Norwegian Norwegian