Topes de collantes har nydelige vannfall

Topes de collantes er en del av fjellkjeden Sierra del Escambray som er Cubas nest største fjellkjede. Her gjemte Che Guevara seg under revolusjonen. Og her gjemte revolusjonsmotstanderne seg noen år senere.

Topes de collantes består blant annet av parkene Codina, El cubano, Guanayara, Antiplano og El nicho. Her finner du grotter, jungel, fossefall, stier og kaffeplantasjer. Her er også et frodig plante- og fuglerike.

Et besøk på Museo del cafe bør være en del av turen til Topes som det kalles på folkemunne. Der vil du lære om Blue mountain som er navnet på kaffen som dyrkes i Topes.

For å komme til de ulike parkene er det et nettverk av stier som alle har ulik vanskelighetsgrad.

  • El Cubano. Denne parken er nærmest Trinidad. Man kan ri på hest hit, og det er desidert den mest besøkte parken. Stien er enkel og lett fremkommelig. Fossefallet ligger pent til med skog på alle sider, men selve fossefallet er ikke det største og flotteste.
  • Guanayara. Dette er den parken som har lettest fremkommelighet. Veien dit er kort og slak. Her vil du finne flere grotter og vannfall.
  • Vegas Grande. Dette er et av de flotteste vannfallene, men det er også det som har høyest vanskelighetsgrad i forhold til fremkommelighet. Man må gå ned en veldig bratt sti, siste delen av stien.
  • El nicho. Denne parken ligger nærmere Cienfuegos. Det er kanskje det flotteste fossefallet i Topes de collantes. En lang tur, men verdt det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *