fbpx
blogg reise

Vi trenger din hjelp!

Slik blir huset når det er ferdig.For et par netter siden var det skikkelig uvær her. Sprut-regn, torden og mange lynnedslag rett i nærheten. Aqua zero som cubanerne kaller det. Morgenen etter kom jeg til å spørre Taymara som vasker hos oss hvordan det gikk med «huset» deres. Du kan lese mer om Taymara her.  Hun kunne fortelle at vannet hadde strømmet inn i huset deres. De hadde sittet i «sengene» sine mens vannet strømmet gjennom og lynet slo ned rett utenfor. Alt av eiendeler henger de opp slik at det ikke skal bli tatt av vannet. Dette sier hun med en letthet som at det er noe helt dagligdags. Hun forteller videre at mannen hennes jobber nå på fabrikken som lager lecablokker, og han skal be om et slags lån derfra. Han håper han kan få blokkene på forskudd og betaler ned med lønnen sin.

Cuba blogg

Det som gjør situasjonen ekstra prekær er at huset må ha et rom og bad ferdigstilt til januar. I januar skal den cubanske stat begynne å legalisere disse husene som er satt opp illegalt. Men det fordrer at huset har et rom og bad. Derfor begynner det å haste.

Cuba hjelp
Det første rommet skal bli kjøkken. Det bakre skal bli soverom og oppholdsrom.

Det første rommet skal bli kjøkken. Det bakre skal bli soverom og oppholdsrom.

Samme dag drar jeg og Norge opp for å se på huset hennes. Det er utrolig at det fortsatt står spør du meg etter det uværet som var. Det er blitt mye skjevere enn sist vi var der. Det er laget av en spesiell type palme. Den samme palmen som man pakker sigarer i.

palmehus
Huset er laget av en spesiell palme.

Tidligere fridde vi til dere for hjelp til å begynne på det nye huset til Taymara. Da samlet vi inn 1200 kr. Taket være disse pengene fikk de en knallstart og de fikk satt opp halve veggen i det som skal bli rom og kjøkken. Men så ble det slutt på pengene.

bistand
Etter forrige innsamlingaksjon kom vi så langt i husbyggingen. Nå frir vi til dere igjen. Har du mulighet til å hjelpe å ferdigstille dette huset?
travel Cuba
Drømmehuset

Så nå frir vi til dere igjen. For å ferdigstille et rom, slik at de slipper å våkne til et hus fullt av vann, mangler det ca 500 blokker. 1 blokk koster 8 peso cubano (de tenker å flytte taket på det gamle huset til det nye) 98Det vil si at det mangler 160 dollar for å få kjøpt blokkene. I tillegg trengs det mer sement og stein for å lage sålen i huset. Ca 200 dollar til sammen. Det er 1647 kr. Det er egentlig så lite i norsk målestokk. Noen som ønsker å bidra til at denne fine damen får et hus å leve i? Dette er en familie som virkelig trenger det. Alle monner drar og ingen bidrag er for små.

Ønsker du å bidra? Vips til 99523818 eller kontonummer 98013415560

Cubakone travels

Vi er et norsk-cubansk par som driver gjestehuset Casa de Norge på Cuba. Herfra hjelper vi deg å organisere din drømmetur til Cuba.