fbpx
viñales på Cuba

Viñales på Cuba er sigarens hjemland. Viñales ligger i en stor dal omgitt av avrundede fjellformasjoner kjent som mogotes. Det gir området et helt spesielt utseende. Viñales ligger vest på Cuba og er to timers kjøretur fra Havanna. Dette er også hovedsetet for produksjon av den kjente cubanske sigaren. Her er tobakkplantasjer så langt øye kan se.

Det som også gjør Viñales så spesiell er jordsmonnet. Her er jorda av fargen dyp rød. Dette i kombinasjon med de grønne tobakksplantene gjør at kulturlandskapet er en fryd for øyet. Vinales er også kjent for grotter som man kan utforske til fots eller ved båt.

Landsbygda på Cuba

Ting å gjøre

  • Hoppe på/hoppe av bussen.
  • Besøke de ulike turistattraksjonene med egen sjåfør.
  • Zipline
  • Dra på dagstur til strendene i nord.
  • Sykle rund på jordene.
  • Besøke en tobakkgård.

Aktiviteter vi tilbyr i Viñales. 


Steder å besøke

I Vinales er det mange steder å besøke. Man kan ta hop on/ hop off bussen om man ikke gjør noe av å vente. Den skal gå hver 40 minutt. Men går nok litt sjeldnere. Vi ventet ganske lenge enkelte plasser.

Eventuelt kan man leie sykkel eller ta bena fatt. Det er enkelt å komme seg rundt. Og den cubanske landsbygda er vill og vakker.

Cueva de los indios

En stor kalksteinsgrotte hvor man blir fraktet i båt siste delen. Guidene viser deg steinformasjoner som ser ut som både dyr og kjendiser. Bruk fantasien og du vil se mer enn det du blir fortalt 😉 En fascinerende grotte, men en turistmagnet. Belag deg på kø. Cueva de los indios i Vinales

Mural de la pre-historia

Mural de la pre-historia er et stort maleri som er malt på en fjellvegg tilhørende en av de mange mogotene i Viñales. Maleriet er 80 meter høy og 120 meter langt. Dette representerer oppdagelsene den cubanske vitenskapsmannen Dr. Antonio Nuñez.

Mural de la pre-historia er en av de mest kjente turistattraksjonene i Vinales

Han fant fossiler og skjeletter fra fisk, dinosaurer og mennesker som hadde levd i dette området. I 1960 begynte den cubanske kunstneren Leovigildo Gonzalez arbeidet med denne veggen. Det tok fire år å fullføre kunstverket. Et fascinerende skue som lyser opp på lang avstand.

Tobakksgård

Et besøk på en cubansk gård er alltid interessant. Om det er tobakk, sjokolade eller kaffe. Det er sjokkerende å se at de fortsatt har et landbruk som Europa forlot for 200 år siden. Okser er vanlig arbeidskraft og hester er det vanlige transportmiddelet.

sigarer på Cuba


Overnatting

I Vinales er det flust av Casa particulares. Og stort sett er det bra standard. Men vi har likevel et å anbefale som alltid. Casa Jorge y Ana Luisa. Dette casaet har nydelig beliggenhet, basseng(!), kjempehyggelig vert og moderne, luftige rom.

Overnatting i Vinales

Når vi besøkte Vinales lå det på topp på Tripadvisor, så vi var ikke sikre på å få rom der. Men de har 9 rom (!) så det var ikke noe problem. Prøv det!


Restauranter

El Olivo. Dette er en økologisk restaurant. Vi spiste lam og mousakka. Mousakkaen var god. Lammet hadde god smak, men var litt seigt. Service var bra. Fin beliggenhet, med terrasse mot hovedgata.

Cubar. Her finner du nydelig tapas og enda bedre drinker. Kun slått av O`Reilly i Havanna. Servicen var upåklagelig, og lokalet har en kul europeisk vibe. Anbefaler et besøk hit!

Les om andre spennende destinasjoner på Cuba her.

Vi anbefaler Lonely Planet sine nettsider til Cuba. Den finner du her. 

Kom gjerne med tips til Viñales i kommentarfeltet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.