fbpx
Casa particular på Cuba. Hva er det?

Casa particular er Cubas svar på bed & breakfast. Direkte oversatt betyr det rett og slett privat hus. Velger du å bo i casa particular vil du oppleve Cuba på en helt annen måte enn ved å bo på hotell.

Mange tror at dette betyr null privatliv og dårlig standard. Dette stemmer nødvendigvis ikke. Flere casaer har minst like bra standard som hotellene.  

Bra standard på casa particular

Vi anbefaler

Vi anbefaler å bo i casa particular. Servicen er bedre enn ved hotellene, men blir kjent med den cubanske kulturen og kvaliteten på overnattingen er som regel mye bedre enn hotellene.

casa de Norge tilbyr overnatting på Cuba. Cubas bed & breakfast

En ny hverdag

I 1997 endret hverdagen seg mye for den vanlige cubaner. Frem til da hadde turister som kom til øya vært forbeholdt kontakt med statlige hoteller. Men i 1997 åpnet cubanske myndigheter opp for at cubanere kunne innlosjere turister i sine egne hjem. Dermed begynte casa particular som fenomen å spre seg som ild i tørt gress.

Beste overnatting på Cuba. Casa particular.

Støtt cubanerne direkte

På Cuba bruker man particular om alt som er privateid. Det være seg hus, restauranter og taxier.

Casa particular betyr altså at du bor privat. Hjemme hos en cubaner. Å bo i et casa kan fortone seg veldig ulikt. Noen casaer kan ligne små hoteller. Noen er store, andre er små. Noen leier ut hele huset sitt. Andre leier ut ett eller flere rom. Noen har egen inngang, andre deler med familien. Noen har egen terrasse. 

Cubanere er veldig sosiale vesener, men de vet at turistene ønsker sitt privatliv. Med mindre du tar kontakt med familien du bor hos, vil de la deg ha ditt privatliv.

Overnatting Cuba

De vil sikkert invitere deg på middag og en rom. Noe jeg anbefaler å takke ja til. Det er en unik mulighet for å bli kjent med den cubanske kullturen. Ved å bo i hjemme hos cubanere blir du en del av familien, og du får et unikt innblikk i hverdagslivet på Cuba. 

Les mer om vårt casa particular, Casa de Norge 

Anmeldelser på Tripadvisor kan du lese her. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.