casa buen viaje i Havanna

Casa particular er Cubas svar på bed & breakfast. Direkte oversatt betyr det rett og slett privat hus. Velger du å bo i casa particular vil du oppleve Cuba på en helt annen måte enn ved å bo på hotell. Mange tror at dette betyr null privatliv og dårlig standard. Men det stemmer absolutt ikke. Flere casaer har minst like bra standard som hotellene. Vi anbefaler på det sterkeste å bo i casa particular. Servicen er bedre enn ved hotellene, man blir kjent med den cubanske kulturen og kvaliteten på overnattingen er som regel mye bedre enn hotellene.

Les mer om vårt casa particular, Casa de Norge

I 1997 endret hverdagen seg mye for den vanlige cubaner. Frem til da hadde turister som kom til øya vært forbeholdt kontakt med statlige hoteller. Men i 1997 åpnet cubanske myndigheter opp for at cubanere kunne innlosjere turister i sine egne hjem. Dermed begynte casa particular som fenomen å spre seg som ild i tørt gress. 

Les om oss på tripadvisor

Støtt cubanerne direkte

På Cuba bruker man particular om alt som er privateid. Det være seg hus, restauranter og taxier. Casa particular betyr altså at du bor privat. Hjemme hos en cubaner. Å bo i et casa kan fortone seg veldig ulikt. Noen casaer kan ligne små hoteller. Noen casaer er store, andre er små. Noen leier ut hele huset sitt. Andre leier ut ett eller flere rom. Noen har egen inngang, andre deler med familien. Noen har egen terrasse, andre har ikke terrasse.

Cubanere er veldig sosiale vesener, men de vet at turistene ønsker sitt privatliv. Med mindre du tar kontakt med familien du bor hos, vil de la deg ha ditt privatliv. Men de vil sikkert invitere deg på middag og en rom. Noe jeg anbefaler å takke ja til. Det er en unik mulighet for å bli kjent med den cubanske kulturen og hverdagslivet på Cuba. Ved å bo hjemme hos cubanere blir du en del av familien, og vil garantert få venner for livet.

Overnatting Cuba

Har du bodd i casa particular? Hva er din erfaring med overnatting på Cuba?

(3) kommentarer

 1. Ole

  Er det fremdeles slik at eieren av en casa particular må betale en avgift til staten selv om de ikke har utleie?

  I tilfelle må dette være ekstra ille under korona hvis det er mye mindre turister.

 2. Cubakone travels

  Beklager sent svar! Ja vanligvis. Men under corona har det ikke vært slik heldigvis.

 3. Leve billig på Cuba ⋆ Den store Cuba guiden – Cubakone

  […] Om overnatting på Cuba […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

English English Norwegian Norwegian