casa buen viaje i Havanna

Casa particular er Cubas svar på bed & breakfast. Direkte oversatt betyr det rett og slett privat hus. Velger du å bo i casa particular vil du oppleve Cuba på en helt annen måte enn ved å bo på hotell. Mange tror at dette betyr null privatliv og dårlig standard. Men det stemmer absolutt ikke.

Flere casaer har like bra, eller bedre, standard som hotellene. Vi anbefaler på det sterkeste å bo i casa particular. Servicen er bedre enn ved hotellene, man blir kjent med den cubanske kulturen og kvaliteten på overnattingen er som regel mye bedre enn hotellene.

Casa i Havanna
overnatting Cuba
Casa i Trinidad
Overnatting i Vinales på Cuba
Casa i Vinales

Les om oss på tripadvisor

Støtt cubanerne direkte

I 1997 endret hverdagen seg mye for den vanlige cubaner. Frem til da hadde turister som kom til øya vært forbeholdt kontakt med statlige hoteller. Men i 1997 åpnet cubanske myndigheter opp for at cubanere kunne innlosjere turister i sine egne hjem. Dermed begynte casa particular som fenomen å spre seg som ild i tørt gress. Det ble en veldig viktig inntektskilde for cubanere. Noe det også er i dag. Og nettopp derfor mener jeg det er så viktig å bo casaer. På den måten støtter man de lokale direkte.

Casaer er like forskjellig som å bo på hotell. Noen er bra, andre er dårlige. Men vår erfaring er at de aller fleste er bra. Ulik standard ja. Men alltid hyggelige verter som varter deg opp med rom eller tre.

Overnatting Cuba
Alltid god stemning i casaer

Noen leier ut hele huset, andre kun et rom. Noen casaer kan ligne små hoteller, med mange rom og eieren bor ikke der. I andre casaer bor man på naborommet til bestemor på 80 år og våkner til grisen som hyler om morgenen. I noen hus kan man nyte frokost på takterrassen, mens i andre hus spiser man frokost med familien.

Cubanere er veldig sosiale vesener, men de vet at turistene også ønsker privatliv. De vil la deg ha ditt privatliv, med mindre du tar initiativ til å være sosial. Men de vil sikkert invitere deg på middag og en rom. Noe jeg anbefaler å takke ja til. Det er en unik mulighet for å bli kjent med den cubanske kulturen og hverdagslivet på Cuba. Ved å bo hjemme hos cubanere blir du en del av familien, og vil garantert få venner for livet.

Har du bodd i casa particular? Hva er din erfaring med overnatting på Cuba?

(3) kommentarer

 1. Ole

  Er det fremdeles slik at eieren av en casa particular må betale en avgift til staten selv om de ikke har utleie?

  I tilfelle må dette være ekstra ille under korona hvis det er mye mindre turister.

 2. Cubakone travels

  Beklager sent svar! Ja vanligvis. Men under corona har det ikke vært slik heldigvis.

 3. Leve billig på Cuba ⋆ Den store Cuba guiden – Cubakone

  […] Om overnatting på Cuba […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *