Besøk en tobakksgård

Viñales på Cuba er sigarens hjemland. Viñales ligger i en stor dal omgitt av avrundede fjellformasjoner kjent som mogotes. Det gir området et helt spesielt utseende. Viñales ligger vest på Cuba og er ca. to timers kjøretur fra Havanna. Dette er også hovedsetet for produksjon av den kjente cubanske sigaren. Her er tobakkplantasjer så langt øye kan se.

Det som også gjør Viñales så spesiell er jordsmonnet. Her er jorda av fargen dyp rød. Dette i kombinasjon med de grønne tobakksplantene gjør at kulturlandskapet er en fryd for øyet. Viñales er også kjent for grotter som man kan utforske til fots eller med båt.

Landsbygda på Cuba

Ting å gjøre

I Viñales er det mange steder å besøke. Man kan ta hop on/ hop off bussen om man ikke gjør noe av å vente. Den skal gå hvert 40 minutt. Men går nok litt sjeldnere. Vi ventet ganske lenge enkelte plasser. Den stopper på de største turistattraksjonene. Eventuelt kan man leie en privat sjåfør som kjører deg rundt.

Viñales på Cuba

Man kan også leie sykkel eller ta bena fatt. Det er enkelt å komme seg rundt. Og den cubanske landsbygda er vill og vakker. Det finnes en zip line om man vil utfordre seg selv.

Cubakone travels tilbyr ulike aktiviteter i Viñales.

Skreddersydde turer til Cuba.

Cueva de los indios

Cueva de los indios er en stor kalksteinsgrotte hvor man blir fraktet i båt den siste delen. Guidene viser deg steinformasjoner som ser ut som både dyr og kjendiser. Bruk fantasien og du vil se mer enn det du blir fortalt 😉 En fascinerende grotte, men en turistmagnet. Forbered deg på kø. Både utenfor og inni grotten.

Mural de la pre-historia

Mural de la pre-historia er et stort maleri som er malt på en fjellvegg tilhørende en av de mange mogotene i Viñales. Maleriet er 80 meter høy og 120 meter langt. Dette representerer oppdagelsene som ble gjort av den cubanske vitenskapsmannen Dr. Antonio Nuñez.

Mural de la pre-historia er en av de mest kjente turistattraksjonene i Vinales

Han oppdaget fossiler og skjeletter fra fisk, dinosaurer og mennesker som hadde levd i dette området. I 1960 begynte den cubanske kunstneren Leovigildo Gonzalez arbeidet med denne veggen. Det tok fire år å fullføre kunstverket. Et fascinerende skue som lyser opp på lang avstand.

Jakten på cubas beste piña colada

I Viñales finnes Cubas beste Piña colada. Det er jeg helt sikker på. Du finner den langt ut på landsbygda. Vi hadde ingen adresse og leita i to dager….

Tobakksgård

Et besøk på en cubansk gård er alltid interessant. Om det er tobakk, sjokolade eller kaffe. Det er sjokkerende å se at de fortsatt har et landbruk som Europa forlot for 200 år siden. Okser er vanlig arbeidskraft og hester er det vanlige transportmiddelet.

sigarer på Cuba

Øyene i nord

Cayo Jutia og Cayo Levisa er øyer nord for Viñales. Disse har nydelige strender og er vel verdt et besøk.

Steder å spise

El Olivo. Dette er en økologisk restaurant. Vi spiste lam og mousakka. Mousakkaen var god. Lammet hadde god smak, men var litt seigt. Service var bra. Fin beliggenhet, med terrasse mot hovedgata.

Tareco’s. Dette stedet har et herlig interiør. Tarecos betyr gamle ting. Og stedet er nettopp dekorert med gamle ting. Noe jeg digger. Maten er veldig god. Drinkene like så.

Tarecos i Viñales. Bra restaurant i Viñales

Tres jotas. Min definitive favoritt i Viñales. Her finner du nydelig tapas og enda bedre drinker. Kun slått av O`Reilly i Havanna. Servicen er upåklagelig, og lokalet har en kul europeisk vibe. Anbefaler et besøk hit!

Steder å spise i Viñales som vi anbefaler

Steder å bo

I Vinales er det flust av Casa particulares. Og stort sett er det bra standard. Men vi har likevel et å anbefale. Casa Jorge y Ana Luisa. Dette casaet har nydelig beliggenhet, basseng (!), kjempehyggelig verter og moderne, luftige rom.

Overnatting i Vinales

Når vi besøkte Viñales lå det på topp på Tripadvisor, så vi var ikke sikre på å få rom der. Men de har 9 rom (!) så det var ikke noe problem. Prøv det!

Les om andre spennende destinasjoner på Cuba her.

Vi anbefaler Lonely Planet sine nettsider til Cuba. Den finner du her.

Kom gjerne med tips til Viñales i kommentarfeltet!

Flere steder å besøke på Cuba

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *