Mat og drikke på Cuba har et ufortjent dårlig rykte. Det finnes mye god mat på Cuba, men man må vite hvor man skal gå. Cuba er et av de landene hvor det er lurt å bruke TripadvisorLonely planet og andre guidebøker når det gjelder mat. Som regel har de private restaurantene bedre mat og mer utvalg enn de statlige. Det kan være vanskelig å skille dem fra hverandre, men hvis det står et skilt med «Palmeres» utenfor er det et tegn på at det statlig eid.

Paladar

Paladar er et vanlig uttrykk på Cuba. Det er rett og slett et privat hjem som har åpnet restaurant hjemme hos seg. I dag er det mange kjente eksempler på dette. For eksempel Restaurante San Christobal i Havanna.

Street-food

Det er faktisk mye god street-food på Cuba. Cubanere spiser ofte på farten. Det er lurt å gå på de stedene som har mange gjester. Det er et tegn på at det er et bra sted. Fritura de maiz (stekt mais), tostones (stekt banan) og croquetas (en type kjøttbolle av svin eller fisk) er eksempler på god gatemat. Det meste er frityrstekt.

Lite utvalg

Per dags dato er det mer mat på Cuba enn det har vært de siste årene (oppdatert mars 2024). Men likevel kan det i perioder være tomt for diverse produkter. Én uke kan det være tomt for egg. Neste uke kan det være tomt for brød. Ingen vet hvorfor, men det verserer alltid mange rykter. Kanskje ble alle hønene tatt av orkanen, eller melet ble muggent.

Drikkevann

Du skal ikke drikke springvann på Cuba uten å ha kokt eller filtrert det. Men tannpuss går helt fint. Vi anbefaler på det sterkeste å ha med vannflaske med filter. Det fås kjøpt i sportsbutikker. Da kan du fylle opp flasken med vann fra springen og alltid ha tilgang til filtrert vann.

Spis hjemme hos cubanerne

Når det gjelder mat på Cuba er det best å spise hjemme hos cubanerne. De fleste casa particulares tilbyr middag. Noe jeg anbefaler på det varmeste. Mest sannsynlig vil det være et av de beste måltider du spiser på Cuba.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *