Trinidad på Cuba er kanskje Cubas vakreste by. Mange sier at å gå i Trinidads gater er som å vandre i et museum. Og det er jeg veldig enig i. Men det som mange ikke vet er at Trinidad har så mye mer å by på enn gamle bygninger og brosteinsgater. Karibiske strender, fjell, fossefall, historie, landsbygd og hverdagsliv. Trinidad er Cuba i miniatyr. Beveg deg litt utenfor allfarvei og du vil få en opplevelse for livet!


Fakta om Trinidad:

Innbyggertall: ca. 70 000.

Beliggenhet: Byen ligger sør på Cuba. Den grenser mot det karibiske hav.

Reisetid fra Havanna: ca 4 timer.


Domino

Byens kjerne består av gamle koloniale hus. Veiene er belagt av brostein. Hest og kjerre er det vanligste fremkomstmiddel. Tiden har på mange måter stått stille i Trinidad. Jeg anbefaler å gå litt utenfor sentrumkjernen. Der hvor de fleste lokale bor. Å gå utenfor turistområdene er generelt noe jeg anbefaler sterkt på Cuba. Du vil da oppleve landet på en helt annen måte.

Les min guide til Cuba her

Trinidad har litt av alt. Cuba i miniatyr. Det er den perfekte by om man ikke har mye tid på Cuba. Her kan man oppleve ekte cubansk musikk og dans. Bade i det karibiske hav. Snorkle blant fargerike fisker. Gå tur i skog og fjell. Oppleve arkitektur og historie. Og ikke minst bli kjent med cubanernes hverdagsliv.

Ting å gjøre i Trinidad

Dansekurs

Trinidad er den perfekt arena for å oppleve cubansk dans og musikk. Her er dans og musikk på hvert gatehjørne.

Salsa, merenge, rumba og cha-cha-cha. Trå ut av komfort-sonen og kast deg på et kurs. Du vil ikke angre!

Dansekurs i Casa de Norge på Cuba

Cocktailkurs

Vårt gjestehus Casa de Norge tilbyr kurs i cubanske cocktailer. Dette er blitt en veldig populær aktivitet siden mannen i huset lager de b e s t e cocktails. Cubansk mojito, piña colada og Trinidad- drinken canchancharra. Anbefales!

Våre aktiviteter og utflukter i Trinidad.

Cocktail kurs på Cuba

Sykkeltur

Lei sykler og oppdag Trinidad fra sykkelsete. Sykle til en av de mange karibiske strendene eller til utkantstrøkene av byen. Du kan også leie sykkel-taxi (bici) som sykler deg rundt. Opplev Viñales fra sykkel

Matkurs

I Casa de Norge tilbyr vi kurs i cubansk matlaging. Tradisjonell cubansk mat består av ris, bønner, rot-grønnsaker, salat og kjøtt. Jeg mener maten på Cuba har et ufortjent dårlig rykte. Prøv vårt matkurs og se om du er enig 😉

Trinidad. Cuba i miniatyr

Cuba på ekte

"Cuba på ekte" er en utflukt som vi tilbyr i Casa de Norge. På denne utflukten blir man kjent med Cuba på en ekte og ærlig måte. Man går i Trinidads bakgater og lærer om livet bak kulissene. Hvordan lever cubanere i dag. Man lærer om det svarte markedet, rasjoneringskort, helsevesen og dagligliv. En av våre mest populære turer.

Cuba på ekte med Cubakone travels

Ridetur

Man kan dra på ridetur til et av de mange vannfallene i skogen rundt Trinidad. Man rir over landsbygd og sukkerplantasjer. Fra hesteryggen opplever man naturen på en helt annen måte.

Gåtur til tårnet

I åsen bak Trinidad finnes det et kommunikasjons-tårn. En gåtur til dette tårnet tar ca en time, og er en veldig fin gratis aktivitet. Herfra er det nydelig utsikt over Trinidad, fjellene rundt og det karibiske hav. Et herlig sted for solnedganger!

gåtur i Trinidad. Ting å gjøre

Museer

I Trinidad finnes mange museer. Det historiske museet er kanskje det mest spennende. Det tilhørte en gang i tiden familien Berrell som var en av de store sukkerbaronene i Trinidad. Her finnes også et utkikkstårn med nydelig utsikt over Trinidad.

Les mer om aktiviteter vi tilbyr i Trinidad

Steder å besøke i Trinidad

Trinidad på Cuba er så mye mer enn brosteinsgater. Du MÅ ta turen ut av sentrum. Ta på gode sko og explore!

Topes det collantes

Topes det collantes er fjellkjeden hvor Chegevara gjemte seg under revolusjonen. Her finner man ulike parker med skog og fossefall. Det er ett nettverk av stier med varierende vanskelighetsgrad. Topes, som det kalles på folkemunne, ligger 45 minutters kjøretur fra Trinidad.

Les mer om Topes de collantes her.

topes de collantes

Strendene

Trinidad ligger ved den karibiske kyst. Det er 15 minutters kjøring til kysten. Playa Ancon er den lengste stranden. Her finner man tre hoteller, et par cafeer og mange turister. Før Ancon ligger det flere mindre strender. Playa Maria Aguilar og El Grill. De er vel så fine og har mindre turister. Det negative er at det er litt mer steiner på disse strendene. La bateja er en fin snorklestrand. Her kan man leie snorkleutstyr. Men det kan være lurt å ha med sitt eget. Kvaliteten er ikke den beste.

Ancon beach. Må man besøke på cuba tur. Nydelig strand 15 minutter fra Trinidad

Playa Maria Aguilar er kun 15 minutter fra Trinidad
Playa Maria Aguilar er kun 15 minutter fra Trinidad

La Boca er en fiskelandsby hvor man kan nyte en billig middag, kikke på båtene og sole seg på en liten strand med grovere sand.

Sukkermølledalen

For den historie-interesserte er en tur til Sukkermølledalen obligatorisk. Her finner man ruiner fra slavehus, lærer om den eldgamle kunsten å produsere sukker og rom, og man besøker det berømte Maznaga Iznaga tårnet. I likhet med sentrum av Trinidad er dette tårnet også på UNESCOS verdensarvliste.

Her finner man også en zipline med tre linjer. Hvis man vil sveve himmelhøyt over de gamle sukkermarkene. Sukkermølledalen ligger 20 minutters kjøring fra Trinidad.

Sukkermølledalen

Plaza mayor

Denne plassen er selve kjernen i Trinidad. Her finner man restauranter, museer, konserter og et vrimlende folkeliv. Om dagen fylles plassen opp av charterturister fra Varadero, og om kvelden samles de lokale til festligheter her. Her finner man også den nydelige kirken Inglesia Parroquial de la Santisma. Kanskje det mest fotograferte objektet i Trinidad.

Plaza Mayor ligger på topp på Tripadvisor over steder man må se i Trinidad.

Plaza Santa Ana

Denne vakre plassen har fått nytt liv etter at det i desember 2018 åpnet en ølfabrikk der. Dette var tidligere et gammelt fengsel. I dag huser det øltørste turister og romtørste cubanere. Her er også ofte karaoke om du vil prøve deg 😉 Cubanere elsker det! De serverer også mat av varierende kvalitet.

På andre siden av plassen ligger Santa Ana kirken. Dette er en gammel ruin av en kirke, som stammer fra 1700 tallet. Nydelig arkitektur og krakkene utenfor er et samlingspunkt for cubanere på ettermiddagen. Perfekt sted for people-watching.

Steder å spise

San jose. En av Trinidads beste restauranter. Her får du mye mat for pengene. Min favoritt: calcone og milkshake. Husk at du kan ta med restene hjem. Så har du lunsj til dagen etter. Adresse: Calle Gutierrez.

La botija. Den beste maten i Trinidad. Kanskje på Cuba! Interiøret gir gufs fra en svunnen grufull tid. Duppeditter fra slavetiden. Anbefaling fra menyen: osteboller.

Adita. Dette stedet er perfekt for people watching. Her betaler man litt for plasseringen, men de har også god mat. Adresse: Calle Gutierrez.

Vista gourmet. Trinidads vakreste utsikt finner du fra deres tak-terrasse. Bør absolutt besøkes i solnedgang. De har buffet og a la carte. Servicen varierer noe.

Restaurante Esquina 373. Fresht design, en aldeles nydelig takterrasse og god mat. Ligger midt i sentrum og Trinidads "handlegate". Gratis internett!

Steder å danse

Trinidad har et herlig uteliv. Her er dans og musikk hver kveld. Kast deg i dansen. Du vil ikke angre!

Casa de la musica. Her er det konserter hele dagen. Fra morgen til kveld. Det perfekte sted for å teste salsa-ferdighetene. Eller la deg underholde av stotrende turister og profesjonelle cubanere som svinger seg på dansegulvet.

Rincon de la salsa. En bar i sentrum som ofte samler noen av de beste danseløvene i Trinidad. Litt underground-feeling med hvite skinnsofaer og fargede lys. Min favoritt!

Trinidad på Cuba. En liten perle

Fabrica de cerveza. Her kan du kjøpe deg en ekte halvliter! Du kan velge mellom tre ulike øltyper. De serverer også tapas, pizza og cubanske retter. Av varierende kvalitet. På kveldstid er det av og til konserter.

Casa de la cerveza. Ølhus på Cuba er ikke det samme som ølhus i Europa. Er du heldig har de to ulike øltyper her. Men det de har her som de ikke har i ølhus i Europa er rumbakonsert! Er du heldig får du oppleve dette når du stikker innom.

Bodigeta del medio. Veldig gode Mojitos og ofte god stemning. Mindre turistifisert enn Bodigeta del medio i Havanna.

Casa de la trova. Her samles ofte den litt eldre garde til dans og musikk. Men tro ikke at det legger en demper på stemningen. Her er mye dans og enda mer hofter. Denne baren ligger i en nydelig kolonial blå bygning rett ved Plaza Mayor..

La Cueva. Dette diskoteket ligger inne i en grotte. Vær forberedt på å svette og danse! Danse og svette!

Steder å bo i Trinidad

Da anbefaler vi så klart vårt eget gjestehus Casa de Norge. Men vi har kun to rom og er ofte opptatt. Hvis det er tilfellet anbefaler vi flere av våre naboer som også leier ut rom.

overnatting på Cuba

La Caña

La caña ligger rett ved vårt gjestehus. Det er drevet av en veldig koselig familie. De leier ut to rom med privat bad. Delt kjøkken og stue. Man kan også leie hele huset om man ønsker.

Casa Ceferino

Casa Ceferino ligger på andre siden av veien for vårt gjestehus Casa de Norge. Hele huset er til leie og det består av to rom, ett bad, kjøkken og stue. Her føler man seg raskt virkelig som hjemme!

Casa el Tulipan

Drevet av en hollandsk dame og hennes mann. De leier ut ett rom, privat bad og kjøkken. Utenfor finner du en stor terrasse. Her får du hjelp til det du måtte trenge og vil garantert trives.

Har du gode tips om Trinidad? Del gjerne i kommentarfeltet 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

English English Norwegian Norwegian