Grisebukta. Fantastiske solnedganger

Velkommen til Grisebukta! Grisebukta er en liten bukt sør på Cuba. Ca to timers kjøretur fra Havanna. Grisebukta er først og fremst kjent for dens historie. Det var her USAs mislykkede CIA invasjon fant sted i 1961. Men Grisebukta er så mye mer enn historie.

Grisebukta består av mange nydelige strender og tettsteder. De to mest kjente er Playa Larga og Playa Giron. Her kan man leie rom i gjestehus som ligger rett på stranden. Det er forholdsvis sjeldent på Cuba.

Playa Larga

Har den beste stranda og de beste soloppgangene. Det ligger en hippie-vibe over stedet. Små cafeer og restauranter ligger spredt i sentrumsgatene, fiskere som diskuterer dagens fangst på brygga, grisegrynt og ismannen som roper «heeeelado». En avslappet stemning som gir ro i sjelen. Soloppgangene her er fantastiske. Ikke gå glipp av en frokost i soloppgang på stranda.

I sommermånedene april – juli er stranda ikke den beste. Den blir grumsete og vannet møkkete. Men snorklestrendene mellom Playa Larga og Playa Gion er fortsatt veldig fine.

Playa Giron

Her finner du et museum som omtaler den kjente invasjonen fra USA. Her kan du snorkle, dykke og nyte småbylivets gleder.

Punta Perdiz

Punta Perdiz er en badeplass som ligger mellom Playa Giron og Playa Larga. Det er ingen strand, men et område med solsenger, berg, turkist hav, koraller og fisker. Perfekt for å bade, snorkle og slikke sol. Inngang inkluderer lunsj og solseng. Ønsker man å låne snorklemaske og finner må dette betales ekstra.

Cueva de los peces

Cubas dypeste grotte er fylt med vann og mange fargerike fisk. Du kan ta deg en dukkert og nyte stillhetene i dette skogholtet, leke Tarzan med lianer i skogen eller leie snorklemaske og gå på oppdagelsesferd i grotta. På andre siden av veien finner man en fin liten strand. Her er det også muligheter for å snorkle og dykke.

Snorkling i Playa Larga. Playa Larga ligger i Grisebukta.

Ting å gjøre i Grisebukta

 • Besøke ferskvannsgrotter. Her ligger blant annet Cubas dypeste grotte.
 • Besøke et oppdrettssenter for krokodiller.
 • Dykke og snorkle i det karibiske hav.
 • Nyte fantastiske soloppganger.
 • Spise nydelig sjømat.
 • Ta massasje på stranda.
 • Besøke nasjonalparken la Zapata.

.Grisebukta er en fiskelandsby med koselige strender

Les om andre steder å besøke på Cuba her.

Har du besøkt Grisebukta? Kom med dine tips i kommentarfeltet 😀

(2) kommentarer

 1. Alf Skjerven

  Har besøkt Grisebukta flere ganger. har aldri sett klarere vann noe sted i verden, et fantastisk området å bade i. Punta Perdiz anbefales

 2. Cubakone travels

  Beklager sent svar! Men ja! Er SÅ enig. Det er et helt nydelig sted.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *