Grisebukta. Fantastiske solnedganger

Velkommen til Grisebukta! Grisebukta er en liten bukt sør på Cuba. Ca to timers kjøretur fra Havanna. Grisebukta er først og fremst kjent for dens historie. Det var her USAs mislykkede CIA invasjon fant sted i 1961. Men Grisebukta er så mye mer enn historie.

Grisebukta består av mange nydelige strender og små tettsteder. De to mest kjente er Playa Larga og Playa Giron. Her kan man leie rom i gjestehus som ligger rett på stranden. Det er forholdsvis sjeldent på Cuba.

Playa Larga

Her står du opp med sola. Spiser frokost fra terrassen i soloppgang. Soloppgangene her er rett og slett fantastiske. I sommermånedene april – juli er stranda ikke den beste. Den blir grumsete og vannet møkkete. Men snorklestrendene mellom Playa Larga og Playa Gion er fortsatt veldig fine.

Playa Giron

Her finner du et museum som omtaler den kjente invasjonen fra USA. Her kan du snorkle, dykke og nyte småbylivets gleder.

Punta Perdiz

Punta Perdiz er en nydelig snorklestrand som ligger mellom Playa Giron og Playa Larga. Her finner man solsenger, fri bar, lunchbuffet, snorkle samt dykkemuligheter. Inngang er 15 euro.

Cueva de los peces

Cubas dypeste grotte! Fylt med vann, er den et yndet sted å snorkle. Dog så jeg ikke mye når jeg snorklet her. Men grotten er omringet av trær, lianer og blomster. Noe som rammer den inn og gir den et eksotisk uttrykk. På andre siden av veien finner man en fin liten strand. Her er det også muligheter for å snorkle og dykke.

Snorkling i Playa Larga. Playa Larga ligger i Grisebukta.

Ting å gjøre i Grisebukta

 • Besøke ferskvannsgrotter. Her ligger blant annet Cubas dypeste grotte.
 • Besøke et oppdrettssenter for krokodiller.
 • Dykke og snorkle i det karibiske hav.
 • Nyte fantastiske soloppganger.
 • Spise nydelig sjømat.
 • Ta massasje på stranda.
 • Besøke nasjonalparken la Zapata.

.Grisebukta er en fiskelandsby med koselige strender

Les om andre steder å besøke på Cuba her.

Har du besøkt Grisebukta? Kom med dine tips i kommentarfeltet 😀

(2) kommentarer

 1. Alf Skjerven

  Har besøkt Grisebukta flere ganger. har aldri sett klarere vann noe sted i verden, et fantastisk området å bade i. Punta Perdiz anbefales

 2. Cubakone travels

  Beklager sent svar! Men ja! Er SÅ enig. Det er et helt nydelig sted.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

English English Norwegian Norwegian