Grisebukta. Fantastiske solnedganger

Velkommen til Grisebukta! Grisebukta er en liten bukt sør på Cuba. Ca to timers kjøretur fra Havanna. Grisebukta er først og fremst kjent for dens historie. Det var her USAs mislykkede CIA invasjon fant sted i 1961. Men Grisebukta er så mye mer enn historie.

Grisebukta består av mange nydelige strender og små tettsteder. De to mest kjente er Playa Larga og Playa Giron. Her kan man leie rom i gjestehus som ligger rett på stranden.

Ting å gjøre i Grisebukta

 • I Grisebukta kan man besøke ferskvannsgrotter. Her ligger blant annet Cubas dypeste grotte.
 • Besøke et oppdrettsenter for krokodiller.
 • Dykke og snorkle i det karibiske hav.
 • Nye fantastiske soloppganger.
 • Spise nydelig sjømat.
 • Ta massasje på stranda.

Steder å besøke i Grisebukta

Playa Larga

Her kan du leie rom i gjestehus rett på stranda. Stå opp med sola. Spise frokost fra terrassen i soloppgang. Soloppgangene her er rett og slett fantastiske. I sommermånedene april – juli er stranda ikke den beste. Den blir grumsete og vannet møkkete. Men snorklestrendene mellom Playa Larga og Playa Gion er fortsatt veldig fine.

Playa Giron

Her finner du et museum som omtaler den kjente invasjonen fra USA. Her kan du snorkle, dykke og nyte småbylivets gleder.

Punta Perdiz

Punta Perdiz er en nydelig snorklestrand som ligger mellom Playa Giron og Playa Larga. Her finner man solsenger, fri bar, lunchbuffet, snorkle samt dykkemuligheter. Inngang 15 cuc. Å leie snorkleutstyr er ikke inkludert.

Strand på Cuba Playa Larga

Snorkling i Playa Larga. Playa Larga ligger i Grisebukta.

Cueva de los peces

Nok en nydelig snorklestrand mellom Playa Giron og Playa Larga. Her kan du dykke, snorkle eller besøke Cubas dypeste grotte.

Steder å spise

Jeg har kun bodd i Playa Larga så jeg kan bare uttale meg om spisestedene i Playa Larga.

Villa turquesa. Dette er egentlig et gjestehus, men de serverer også mat. Mat av ypperste kvalitet.

Casa particular på Cuba. Hva er det?

Mar y caribe. En restaurant som ligger rett på stranda. Her er live musikk om kveldene, god mat og bra service.

Eco-tours. Jeg fant ikke et annet navn på denne restauranten. Uansett. Unngå den! På denne restauranten har jeg hørt at flere har fått servert dårlig mat. Ikke anbefalt!

TiKi. Helt ok mat. Litt små porsjoner, men hyggelig service. Utsikten er det beste med denne restauranten. Nydelig utsikt utover bukta.

Chucho El pescador. Denne paladaren ligger helt i starten av Playa Larga. Jeg hadde høye forventninger, og ble nok litt skuffet. Men absolutt en bra restaurant med masse sjømat på menyen. Litt dyrere enn forventet.

Steder å bo

Villa Turquesa

Villa Turquesa er drevet av Yillian som er en helt super vert. Hun kjenner mange hus på stranda og booker deg inn i andre hus hvis det er opptatt hos henne.

Andre steder å besøke på Cuba

Har du besøkt Grisebukta? Kom med dine tips i kommentarfeltet 😀

(2) kommentarer

 1. Alf Skjerven

  Har besøkt Grisebukta flere ganger. har aldri sett klarere vann noe sted i verden, et fantastisk området å bade i. Punta Perdiz anbefales

 2. Cubakone travels

  Beklager sent svar! Men ja! Er SÅ enig. Det er et helt nydelig sted.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

English English Norwegian Norwegian