Gode tips og råd om Cuba. Min Cuba guide

Hva pakker man til Cuba? Her kommer våre beste tips for hva man bør huske til Cubaferien. Både i kofferten og i hjertet ❤️

I kofferten

Lette klær. Cuba har et varmt og tropisk klima med høy luftfuktighet. Særlig i juli og august. Derfor er det lurt å ta med lette og ledige klær. Ikke regn med at du kan handle dette der. Cuba er ikke landet for shopping. Ta også med en liten jakke, da kveldene kan bli kjølige.

Toalettartikler – anbefaler å ta med alt av det du trenger av toalettartikler. Det er ofte et begrenset utvalg av dette.

Myggspray – det kan være en del mygg enkelte steder. Det er lurt å ta med myggspray.

Solkrem og solbriller – Solkrem og solbriller kan være vanskelig å få tak i på Cuba. Det man finner er ofte dyr og av dårlig kvalitet.

Tamponger veldig vanskelig å finne på Cuba. Bind finnes, men ikke å anbefale.

Lommelykt – det er til tider strømbrudd på Cuba. Det kan derfor være lurt å ha med lommelykt.

Dopapir ofte er det ikke papir på offentlige toaletter. Derfor anbefaler jeg alltid å ha papir tilgjengelig.

Antibacdet er ofte ikke såpe eller vann på toalettene. Antibac er lurt å alltid ha i veska.

Gode sko eller sandaler – det blir ofte mye gåing. Særlig i storbyene. Og dansing! Salsa fortjener gode sko 😉

Medisin – Det kan være dårlig utvalg av medisiner på Cuba. Er det bestemte medisiner du trenger må du ta dette med til Cuba.

I hjertet

Åpenhet – Cuba er et fattig land. På godt og vondt. Forbered deg på å møte skadde dyr, barn som tigger, møkkete doer og folk som forsøker å tjene penger på deg. Men forbered deg også på å møte et folk som åpner hjemmene sine for deg, dansende åttiåringer, barn som leker i gata og kreative sjeler som alltid finner en løsning.

SpontanitetPå Cuba går ting sjelden som planlagt. Go with the flow!

Ydmykhet – Cubanere er vant til at turistene forholder seg til priser som er uoppnåelige for cubanerne selv. Derfor tror mange at turistene har mye penger. Vis ydmykhet.

PruteferdigheterDet kan være lønnsomt å prute på Cuba. Alt fra taxi til sigarer kan man som regel få billigere. Men ikke forvent å få halve prisen i avslag. Det fungerer sjelden. Vis samtidig respekt (se punkt over).

Tålmodighet Kanskje det viktigste punktet på listen. Tålmodighet er en dyd på Cuba. Man må ofte stå i kø. Enten det er til en minibank, for å komme inn på konsert eller for å bestille en kaffe. Tell til 10. Hundre ganger om du må.

Obs! Det er lurt å forsikre seg om at det er den riktige køen man står i. Står du i kø for å kjøpe internett kort, så forsikre deg om at de faktisk har kort.

Tid – Ha tid til å se på hverdagslivet som slentrer fobi.

Mot – Vær modig! Slå ut håret og nyt dette annerledes-landet.

Hva pakker man til Cuba? Dette er våre anbefalinger. Har du gode pakketips til Cuba? Tips oss i kommentarfeltet!

⇐ Tilbake til Cuba-guiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

English English Norwegian Norwegian