fbpx
Trinidad må man besøke ved en tur til Cuba

Trinidad på Cuba er en middels stor by med 70 000 innbyggere sør på Cuba. Byen grenser mot det karibiske hav og er unik på mange måter. Her får du oppleve alle sider av Cuba i en og samme by. Det er også her vi har vårt gjestehus Casa de Norge.

Les mer om Casa de Norge her. 

Byens kjerne består av gamle koloniale hus. Veiene er belagt av brostein som slavene la i det 18 århundre. Hest og kjerre er det vanligste fremkomstmiddel, og ved soloppgang kommer mannen som selger brød rullende på sin sykkel.

Kultur og historie går hånd i hånd i denne lille byen.

Ting å gjøre

Det beste med Trinidad på Cuba er nettopp det at byen er så variert. Her kan man oppleve hele Cuba i en by. Man kan danse, bade, dykke. Oppdage jungel, kultur og fjell.

Aktiviteter vi tilbyr i Trinidad

Dansekurs

Trinidad er den perfekt arena for å oppleve cubansk dans og musikk. Her er dans og musikk på hvert et gatehjørne. Salsa, merenge, rumba og cha-cha-cha. Trå ut av komfortsonen og kast deg på et salsakurs. Du vil ikke angre!

Dansekurs i Casa de Norge på Cuba

Cocktailkurs

Vårt gjestehus Casa de Norge tilbyr kurs i cubanske cocktailer. Dette er blitt en veldig populær aktivitet siden mannen i huset lager de b e s t e cocktails. Man observerer, praktiserer, nyter og får med en liten bok med oppskrifter. Anbefales!

Cocktail kurs på Cuba

Matkurs

I Casa de Norge tilbyr vi også kurs i cubansk matlaging. Tradisjonell cubansk mat består av ris, bønner, rotgrønnsaker, salat og kjøtt. Vi mener maten på Cuba har et ufortjent dårlig rykte. Prøv vårt matkurs og se om du er enig 😉

Sykkeltur

Lei sykler og oppdag Trinidad fra sykkelsete. Sykle til utkantstrøkene og opplev en helt annen side av Trinidad.

Cuba på ekte

“Cuba på ekte” er en utflukt hvor man blir kjent med Cuba på en ekte og ærlig måte. På denne utflukten lærer man om hvordan cubanere lever i dag. Man lærer om det svarte markedet, rasjoneringskort, økonomi og dagligliv. En av våre mest populære turer.

Cuba på ekte. Besøk markeder der de lokale går

Ridetur

Man kan dra på ridetur til et av de mange vannfallene i jungelen rundt Trinidad. Man rir over landsbygd og sukkerplantasjer. Opplev naturen på en helt annen måte fra hesteryggen.

Gåtur til kommunikasjonestårnet

I åsen bak Trinidad er det et kommunikasjonstårn. Dette er også et nydelig utkikkspunkt over dalen og det karibiske hav. Et herlig sted for solnedganger!

gåtur i Trinidad. Ting å gjøre
 

Museer

I Trinidad finnes mange museer. Det historiske museet og El museo de la lucha contra bandidos er kanskje de mest spennende.

Det historiske museet ligger i et nydelig hus fra tidlig 1800 tall. Det tilhørte en gang i tiden familien Berrell som var en av de store sukkerbaronene i Trinidad.

El museo de la lucha contra bandidos holder hus i en av de mest kjente bygningene fra Trinidad. Et tidligere kloster. Her kan man finne våpen, kart og bilder fra kampene mellom de antirevolusjonære og Fidel sine styrker.

Strender

Trinidad ligger ved den karibiske kyst. Det er 15 minutters kjøring til kysten. Playa Ancon er den lengste stranden. Her finner man tre hoteller, et par cafeer og mange turister. Før Ancon ligger det mange mindre, og vel så hyggelige strender. Dog er det litt mer steiner på disse strendene. Playa Maria Aguilar, El Grill, La batea og La Boca.

Ancon beach. Må man besøke på cuba tur. Nydelig strand 15 minutter fra Trinidad

La Boca er en fiskelandsby hvor man kan nyte en billig middag, kikke på båtene og sole seg på en liten strand med grovere sand.

La bateja er en fin snorklestrand. Her kan man leie snorkleutstyr for 3 cuc. Men det kan være lurt å ha med sitt eget. Kvaliteten er ikke den beste.

Steder å besøke

Trinidad på Cuba er så mye mer enn de brosteinsgater. Du MÅ ta turen ut av sentrum. Ta på gode sko og explore! Slik som sjørøvere gjorde det ?

Topes det collantes

Topes det collantes er fjellkjeden hvor Chegevara gjemte seg i sin tid. Her finner man ulike parker med jungel, fossefall, fjell og kaffeplantasjer.

Topes, som det kalles på folkemunne, ligger 45 minutters kjøretur fra Trinidad. Her er ett nettverk av stier med varierende vanskelighetsgrad.

topes de collantes

Vegas Grande er min favoritt. Det er et flott vannfall omringet av uberørt jungel. Veien dit er bratt, men det er vel verdt turen. Pris på utflukter varierer fra 45 dollar og oppover. Man kan også dra på egen hånd. Kun taxi koster fra 30 dollar og oppover.

Sukkermølledalen

For den historie-interesserte er en tur til Sukkermølledalen obligatorisk. Her finner man ruiner fra slavehus, lærer om sukkerproduksjon og man besøker det berømte Maznaga Iznaga tårnet.I likhet med sentrum av Trinidad er dette tårnet også på UNESCOS verdensarvliste.

Sukkermølledalen

Sukkermølledalen ligger 20 minutters kjøretur utenfor Trinidad. Det er en nydelig dal, hvor natur og historie hånd i hånd. Her finner man også zipline for den eventyrlystne.

Plaza mayor

Denne parken er selve kjernen i Trinidad. Her finner man restauranter, museer, konserter og et vrimlende folkeliv. Om dagen fylles plassen opp av charterturister fra Varadero, og om kvelden samles folk til dans og musikk. Her ligger også den nydelige kirken Inglesia Parroquial de la Santisma. Kanskje det mest fotograferte objektet i Trinidad.

plaza mayor

Plaza Santa Ana

Denne vakre plassen har fått nytt liv etter at det i desember 2018 åpnet en ølfabrikk her. Tidligere huset dette bygget områdets tjuvradder. Det gamle fengselet huser i dag øltørste turister og romtørste cubanere.

På  andre siden av plassen ligger Santa Ana kirken. Dette er en gammel ruin av en kirke, som stammer fra 1700 tallet. Nydelig arkitektur og krakkene utenfor er et samlingspunkt for cubanere på ettermiddagen.

Steder å spise

Trinidad på Cuba har noen av Cubas beste restauranter og barer.

San jose. En av Trinidads beste resauranter. Her får du mye mat for pengene. Min favoritt: calsone og milkshake. Husk at du kan ta med restene hjem. Så har du lunsj til dagen etter 😉 Adresse: Calle Gutierrez.

La botija. Nydelig tapas dekorert på gamle flasker som er smeltet om til fat. Gjenbruk på sitt beste! Og maten er noe av det beste jeg har smak på Cuba. Favoritt: osteboller og innbakte reker.

La redacion. En nydelig restaurant med en litt annerledes meny. Her kan du blandt annet få falaffel. Restauranten ligger i et gammelt ærverdig bygg. Husk å sjekke ut toalettet! Favoritt: falaffel. Adresse: Calle Gutierrez. Like etter Casa de cerveza.

Adita. En restaurant midt i Trinidads hjerte.Dette stedet er perfekt for people watching. Her betaler man litt for plasseringen, men de har også god mat. Adresse: Calle Gutierrez.

Vista gourmet. Trinidads vakreste utsikt finner du fra denne takterrassen  Bør absolutt besøkes i solnedgang. God mat har de også.

Restaurante Esquina 373. Trinidads nyeste tilskudd på restaurantfronten. Fresht design, en aldeles nydelig takterrasse og god mat.

Steder å danse

Trinidad på Cuba har et herlig uteliv. Her er dans og musikk hver kveld. Kast deg i dansen. Du vil ikke angre!

Casa de la musica. Her er det konsert hver dag og hver kveld. Det perfekte sted for å teste salsaferdighetene. Eller man kan la seg underholde av stotrende turister og profesjonelle cubanere som tester dansegulvet.

Rincon de la salsa. En bar i sentrum som ofte samler noen av de beste danseløvene i Trinidad. Litt underground-feeling med hvite skinnsofaer og fargede lys. Min favoritt!

Trinidad på Cuba. En liten perle

Fabrica de cerveza. I denne ølfabrikken på Plaza santa Ana kan du kjøpe deg en ekte halvliter! Du kan velge mellom tre ulike øltyper. De serverer også tapas, pizza og cubanske retter. Maten er billig og helt ok. På kveldstid kan man være vitne til cubanere som stolt deltar på karaoke.

Casa de la cerveza. Ølhus på Cuba er ikke det samme som ølhus i Europa. Er du heldig har de tre ulike øltyper her. Men det de har her som de ikke har i ølhus i Europa er rumbakonsert! Er du heldig får du oppleve dette når du stikker innom.

Bodigeta del medio.Veldig gode Mojitos og ofte god stemning. Mindre turistifisert enn Bodigeta del medio i Havana.

Casa de la trova. Her samles ofte den litt eldre garde til dans og musikk. Men tro ikke at det legger en demper på stemningen. Her er mye dans og mye hofter. Denne baren ligger i en nydelig kolonial bygning.

La Cueva. Dette diskoteket ligger dypt inne i en grotte.  Vær beredt på å svette og danse! Danse og svette!

Guide til flere byer på Cuba. 

Har du gode tips om Trinidad? Del gjerne i kommentarfeltet 😀 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.