Lurer du på om du trenger visum til å reise til Cuba? Svaret er ja. Du trenger visum for å reise på ferie til Cuba. Vanlig turistvisum varer i 30 dager.

Cubanske ambassade

Du kan kontakte den cubanske ambassaden via e-post eller reise inn til ambassaden i Oslo. Den ligger på Frogner og er en liten trikketur fra Jernbanetorget. Da får man visum på dagen. Bor du ikke i Oslo eller nærheten kan du kontakte ambassaden på e-post, men det går antagelig raskere å kontakte en av de mange nettsidene som tilbyr denne tjenesten.

Nettsider

Hvis du bestiller ved hjelp av en av nettsider sender du inn din forespørsel inkludert et bilde av ditt pass. Det tar fra 2-5 dager. Pris varierer fra 600 til 1000 kr.

Noen nettsider hvor du kan bestille visum:

visumexpert 

visumconsulting 

Vanlig turist-visum til Cuba er på 30 dager. Man kan søke forlengelse, eller prroroga, noe man må gjøre på et immigrasjonskontor på Cuba. Det koster 25 cuc/dollar. Før du skal på immigrasjonskontoret må du kjøpe et frimerke på postkontoret til verdi av 25 cuc. Dette må du ha med og leverer dette som betaling. Ja det er tungvint. Det er Cuba 😉

Med turistvisum kan du reise og bo i Casa particulares som er hjemme hos cubanerne.  Du kan ikke bo hjemme hos en cubaner som ikke har denne lisensen. Det er strengt forbudt, og cubaneren risikerer en bot på 8000 kr. Ønsker du å bo hjemme hos en spesiell cubaner, feks din kjæreste? Les mer om familievisum her.