Gode tips og råd om Cuba. Min Cuba guide

Du trenger visum til Cuba hvia du skal på ferie dit. Vanlig turistvisum varer i 30 dager. Det får du via den cubanske ambassade eller utvalgte nettsider.

Den cubanske ambassade

Du kan kontakte den cubanske ambassaden via e-post eller reise inn til ambassaden i Oslo. Den ligger på Frogner og er en liten trikketur fra Jernbanetorget. Da får man visum på dagen. Bor du ikke i Oslo eller nærheten kan du kontakte ambassaden på e-post, men det går antagelig raskere å kontakte en av de mange nettsidene som tilbyr denne tjenesten.

Nettsider

Det er flere nettsider hvor du kan bestille visum til Cuba. Du sender inn din forespørsel inkludert et bilde av ditt pass. Det tar fra 2-5 dager. Pris varierer fra 600 til 1000 kr.

Noen nettsider hvor du kan bestille visum:

visumexpert

visumconsulting

Vanlig turist-visum til Cuba er på 30 dager. Man kan søke forlengelse, eller prroroga, noe man må gjøre på et immigrasjonskontor på Cuba. Det koster 25 cuc/dollar. Før du skal på immigrasjonskontoret må du kjøpe et frimerke på postkontoret til verdi av 25 cuc. Dette må du ha med og leverer dette som betaling. Ja det er tungvint. Det er Cuba 😉

Med turistvisum kan du reise og bo i Casa particulares som er hjemme hos cubanerne. Du kan ikke bo hjemme hos en cubaner som ikke har denne lisensen. Det er strengt forbudt, og cubaneren risikerer en bot på 8000 kr. Ønsker du å bo hjemme hos en spesiell cubaner, feks din kjæreste? Les mer om familievisum her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

English English Norwegian Norwegian