Havanna er stedet hvor mange århundrer med historie møter den moderne verden med et brak. Det er kontrastenes by. Her har spanjolene kjempet sine kamper, Fidel holdt sine taler, den amerikanske mafia bygget sine hoteller og Hemningway drakk sine cocktails her. Store artister som Jay Lo og Marc Anthony har spilt inn sine musikkvideoer her, her faller gamle bygninger sammen på grunn av dårlig vedlikehold, her sitter skolebarn på benker under turistenes blitz-regn og her gjør cubanerne sin daglighandel. Her poserer mang en sigar-dampende dame for turistenes kamera, her spilles det domino på et hvert gatehjørne når solen er i ferd med å gå ned og her kan man beundre nydelig kolonial arkitektur.

Havanna har en rekke severdigheter som er verdt et besøk. Men det beste med Havanna er nettopp det at her møtes to verdener. Gjør som cubanerne. Sett deg på et gatehjørne, senk skuldrene, prat litt med sidemannen og observer. Observer folk fra to forskjellige verdener som møtes i gatene.

Noe av det beste å gjøre i Havanna:

1. Plaza de la Catedral er et must i Havanna. Arkitektur i særklasse.

2. Calle Jon de Hamel er en gate dekorert med det kunstnere har hatt for hånden. Dette er et eksempel på det nye og hippe Havanna.

3. Fusterlandia. Dette er et annet kunstnerisk nabolag litt utenfor Havanna sentrum. Et helt boliglag er dekket med mosaikk. Det begynte med ett hus og har nå utvidet seg til et lite nabolag. Et godt eksempel på hvor kreative cubanere er.

4. Malecon. Havne-promenaden hvor cubanere går for å avkjøle seg på kveldstid. En spasertur her er obligatorisk når man besøker Havanna. Man kan også oppleve Malecon med vind i ansiktet og håret flagrende i en av Havannas mange klassiske amerikanske biler.

5. Hotel Nacional. Langs Malecon viI du raskt legge merke til denne art deco-bygningen som en gang var høyden av rikdom i Havanna. Det er en nydelig bygning og en cocktail i hagen utenfor med utsikt mot Malecon er ikke å forakte.

6. Vedado. En gang i tiden var det det vakreste området i Havanna. Mange av de gamle ærverdige herskapshusene er nå omgjort til barer og restauranter.

7. Havanna Vieja. Gamlebyen er der de fleste turister samler seg. En rekke av Havannas severdigheter finner man innenfor gamlebyens grenser. Her er Plaza de armas, Plaza de la catedral,

Calle Obispo er hovedgaten. Der finner man gjestehus, butikker, souvenirer og restauranter.

8. Konsert. Gå på salsa-konsert! Uansett om du er interessert i musikk eller ei, anbefaler vi et konsertbesøk. Mer Cuba-stemningen får du ikke. Sjekk ut Casa de musica for konsertprogram.

9. Revolusjons-museet. Mange vil antagelig ha en mening om dette museumet. Og nettopp derfor bør du besøke det. Historien er aldri nøytral!

Det er mangt å gjøre i Havanna og vi tar gjerne imot tips fra dere besøkende om bra restauranter, artige severdigheter, kule gater eller fine barer. Slik at vi kan oppdatere denne guiden med jevne mellomrom.