Valle de los ingenios

Her ble det dyrket sukker som var den største eksportvaren til Cuba på 1900 tallet. Valle de los ingenios eller Sukkermølledalen på godt norsk, er en dal hvor vakker natur og spennende historie går hånd i hånd. Her vil du se ruiner etter hus dere slavene bodde, romfabrikker, det verdenskjente Masnaga Iznaga tårnet som slave-eierne brukte for å kontrollere slavene, samt mye mer. Valle som det kalles på folkemunne, har noe for en hver nysgjerrig turist.

Les mer om Trinidad på reisebloggen Pauline travels.

Besøk en babalao

Yoruba religionen på Cuba kalles også Santeria. Den stammer opprinnelig fra Vest-Afrika. Religionen kom til Cuba med slavene som aldri ga opp sin afrikanske tro. I Santeria tror man på origas som betyr helgen. Det finnes mange origas og hver person har sin spesielle origa. Det er viktig at disse origaene er fornøyde, og man kan blant annet gi de gaver.

Les mer om Santaeria her.

For slavene var det forbudt å tilbe sin afrikanske religion. Derfor ga slavene katolske navn til sine origas. Slik kunne de fortsette å tilbe sine guder uten at slaveeierne visste det. Ser du grisehoder, høner eller keramikkfigurer liggende i grøftekanten på Cuba er det antagelig en seremoni innen Yoruba som har funnet sted. Det finnes mange ulike seremonier som de troende kan delta i. Du bør ikke ta på disse tingene. Det sies å gi ulykke.

I dag er det flere og flere som vender seg til Yoruba. Religionen har også spredt seg utover Cubas grenser. En babalao er en prest innenfor denne religionen. Det er han som utfører ritualer og kjenner religionens helgener og tekster. Vi har nå gleden av å kunne tilby et besøk hos en babalao hvor man blir kjent med Yorba som religion. En helt unik aktivitet i regi av Cubakone travels.

Les mer om våre aktiviteter her

Historisk byvandring

Trinidad på Cuba har en fasinerende historie. Den blir du kjent med i denne byvandringen. Trinidad har rykte på seg for å være et levende museum. Og det rykte lever det på mange måter opp til.

Les om da Reiseperler besøkte oss

På vår historiske byvandring vil du lære om Trinidads historie. Fra sukkerbaroner og slaveeiere, til sjørøvere og godseiere. Du vil besøke Plaza Mayor, den katolske kirken, det historiske museet og andre viktige bygninger i gamlebyen.

Bak kulissene

Hvordan er Cuba i dag? Det får du svar på i denne utflukten. I gjestehuset får vi alltid mange spørsmål av denne sorten. Derfor begynte vi å tilby denne turen. På denne turen blir man kjent med Cuba i dag. Hvordan fungerer det cubanske samfunnet i dag. Cuba bak kulissene. Hvordan er Cuba i dag.

Filmsnutter fra dagens Cuba

Det er per dags dato vår mest populære tur. Du besøker butikker for rasjoneringskort, skoler og markeder. Du vil lære om de store forskjellene i det cubanske samfunnet, og at Cuba er et veldig annerledes land. Ting du kanskje ikke visste fra før.

Topes de collantes

Topes det collantes er fjellkjeden hvor Chegevara gjemte seg under revolusjonen. Her finner man skog, fjell og stier på kryss og tvers. Disse fører til forskjellige vannfall. Ingenting er som norske fosser og vannfall, men disse har en eksotisk ramme med de tropiske skogene som bakteppe. Topes, som det kalles på folkemunne, ligger 45 minutters kjøretur fra Trinidad.

Les mer om Topes de collantes her.