Å kjøre på Cuba

Å kjøre på Cuba er litt av en opplevelse. Det er en perfekt måte å oppdage landet på. Man kan stoppe hvor man vil, og når man vil. Den største frihet!

Det er dog noen utfordringer involvert i det å kjøre på Cuba. Derfor har jeg samlet mine erfaringer i dette blogginnlegget.

Kjøre på Cuba kan by på på gleder og utfordringer

Å få tak i bil

Før vi endelig fikk leid bil på Cuba hadde vi forsøkt mange ganger. Vi hadde gått til Cubacar kontoret her i Trinidad et utall ganger. Men det var aldri bil inne. Jeg forsøkte å leie via nettsiden deres uten napp. Det var aldri ledig der heller. Det er derfor lurt å være TIDLIG ute når man skal leie bil på Cuba. Eller leie i lavsesong. Og aldri gi opp. Det gjelder forsåvidt alt på Cuba..

Dyr i veien

Det er mange dyr langs veiene på Cuba. Alt fra kuer som gresser i veikanten, okser som trekker sukkerrør, hest og vogn, hunder og katter. Kjør varsomt og vær oppmerksom. Særlig i solnedgang når det begynner å bli mørkt.

Dyr i veien. Kjør forsiktig på Cuba

Forbikjøringer

På cubanske veier vil du finne mange gamle motorsykler, skrøpelige traktorer, biler av ymse kvalitet og syklister som ikke holder høy fart. Derfor vil du ofte måtte kjøre forbi. Forbikjøringer skjer også i motgående fil. Ofte. Vær derfor obs på å vurdere fart og avstand.

Hull og ujevn asfalt

Deler av veinettet på Cuba har ujevn asfalt. I tillegg kan det være store hull (batches) i veien. En strekning kan ha fin asfalt før den plutselig, uten forvarsel, blir ujevn og humpete. Derfor bør man alltid være konsentrert når man kjører på Cuba.

Uforutsette ting

Husk at på Cuba går få ting som planlagt. For eksempel kan det plutselig komme en bensinkrise som gjør at det ikke er bensin. Det kan være lurt å ha et par kanner ekstra med bensin.

Ikke kjør i mørket

På grunn av ujevn og hullete asfalt, mennesker og dyr langs vei og svært lite gatelys vil jeg anbefale å ikke kjøre i mørket.

Haikere

På Cuba er transport en av de store utfordringene for cubanere. Det er få biler og busser, og bensin er dyrt. Derfor vil du finne mange cubanere i veikanten, som prøver å få haik. Ta de gjerne med! Vi fraktet titalls og alle var så takknemlig.

Les flere gode tips i vår store Cuba-guide her.

Har du erfaring med kjøring på Cuba? Del gjerne!

Posted by

Cubakone travels

Vi er et norsk-cubansk par som driver gjestehuset Casa de Norge på Cuba. Herfra hjelper vi deg å organisere din drømmetur til Cuba.

Kanskje du også liker…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *