Å reise på Cuba

Å kjøre på Cuba

Å kjøre på Cuba er litt av en opplevelse.  Det er en perfekt måte å oppdage landet på. Man kan stoppe hvor og når man vil. Den største frihet!

Det er dog noen utfordringer involvert i det å kjøre på Cuba. Derfor har jeg samlet mine erfaringer  i dette blogginnlegget.

Kjøre på Cuba kan by på på gleder og utfordringer

Å få tak i bil

Før  vi endelig fikk leid bil på Cuba hadde vi forsøkt mange ganger. Vi hadde gått til Cubacar kontoret her i Trinidad et utall ganger. Men det var aldri bil inne. Jeg forsøkte å leie via nett, men det fikk jeg heller ikke til. Det er lurt å være TIDLIG ute når man skal leie bil på Cuba. Eller leie i lavsesong.

Dyr i veien

Det er mange dyr langs veiene på Cuba. Alt fra kuer som gresser i veikanten, okser som trekker sukkerrør, hest og vogn, hunder og katter. Kjør varsomt og vær var. Særlig i solnedgang når det begynner å bli mørkt.

Dyr i veien. Kjør forsiktig på Cuba

Forbikjøringer

På cubanske veier vil du finne mange gamle motorsykler, biler og syklister som ikke holder høy fart. Derfor vil du ofte måtte kjøre forbi. Forbikjøringer skjer også i motgående fil. Vær derfor obs på å vurdere fart og avstand.

Hull og ujevn asfalt

Deler av veinettet på Cuba har ujevn asfalt. I tillegg kan det være store hull (batches) i veien. En strekning kan ha fin asfalt før den plutselig, uten forvarsel, blir ujevn og humpete. Derfor bør man alltid være konsentrert når man kjører på Cuba.

Uforutsette ting

Husk at på Cuba går få ting som planlagt. For eksempel kan det plutselig komme en bensinkrise som gjør at det ikke er bensin. Det kan være lurt å ha et par kanner ekstra med bensin.

Ikke kjør i mørket

På grunn av ujevn og hullete asfalt, mennesker og dyr langs vei og svært lite gatelys vil jeg anbefale å ikke kjøre i mørket.

Haikere

På Cuba er transport en av de store utfordringene for cubanere. Det er få biler og busser, og bensin er dyrt. Derfor vil du finne mange cubanere i veikanten, som prøver å få haik. Ta de gjerne med! Vi fraktet titalls og alle var så takknemlig.

Les flere gode tips i vår store Cuba-guide her. 

Har du erfaring med kjøring i utlandet? Del gjerne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

English English Norwegian Norwegian
X