fbpx
Cuba i dag

8 usannheter om Cuba Cuba i dag

Cuba i dag. Det er mange usannheter om Cuba. Derfor har jeg samlet noen av disse usannhetene. For å slå hull på boblen mange lever i angående dette annerledes-landet.

  • På Cuba tjener alle like mye.

Kanskje den største løgnen om Cuba. Det er store forskjeller cubanere imellom. De som jobber med turisme, eller har familie i utlandet har penger. Derfor er det flere og flere som ikke studerer. Mange slutter i jobbene de er utdannet til.

En venninne av oss har nettopp sluttet i jobben sin som økonom. Etter 18 år ved samme hotell sluttet hun på grunn av at det er umulig å leve av lønna. Hun står nå i oppvasken på en restaurant.

Familie er viktig på Cuba

  • Turister kan ikke bruke pesos 

Dette stemmer ikke. Cubanere kan bruke CUC og turister kan bruke pesos.  Men de fleste cubanere tenker mer i pesos enn cuc. 

  • Maten på Cuba er forferdelig

Maten på Cuba er nydelig!!! MEN du må vite hvor du skal gå. På Cuba bør du faktisk følge anbefalinger og guidebøker. Kjedelig kanskje, men det er å anbefale. De beste restaurantene har ofte kø. Men det er det verdt. 

Cuba har ikke bare dårlig mat

  • Bor man i casa particular får man ikke privatliv. 

Det stemmer absolutt ikke. Cubanere vet at turistene ikke er like sosiale vesener som de selv 😉 I tillegg er det flere casaer som har egen inngang og leier ut helt uavhengige rom. Det er også de casaer som leies ut som egne hus og leiligheter. Mange er flottere enn hotellene. 

Trinidad er en spennede by på CUba. Her har vi vårt gjestehus

  • Det finnes bare gamle biler på Cuba. 

Det er IKKE bare gamle biler på Cuba. Det er mange biler fra 50 tallet, mange fra 80 og 90 tallet, men også en del nyere biler. For eksempel de statlige taxiene er som regel av nyere dato.

Gammel amerikaner er noe av det typiske med Cuba

  • Cuba i dag er veldig dyrt. 

Cuba kan være dyrt. Men man kan også leve billig på Cuba. Hvis man lager mat hjemme, reiser lite rundt og bor privat hos cubanere kan man leve billig. Man kan for eksempel spise middag for 2 cuc som tilsvarer 18 kr. Men da er gjerne «restauranten» et «hull i veggen» uten sitteplasser.

Skal man leve billig på Cuba må man være villig til å fire litt på krava. Du må leve som en cubaner rett og slett. Det er lurt å veksle til pesos.

Les om hvordan leve billig på Cuba.

  • På Cuba har tiden stått stille.

Det stemmer faktisk ikke. Det har skjedd en stor utvikling innenfor for eksempel internett de siste årene. Cuba har også fått sin første nettbutikk! Men på noen områder stemmer det at tiden har stått stille. For eksempel ifht jordbruk og transport.

gårdsdrift på Cuba. En annen tidsalder

  • Havanna er en farlig  hovedstad. 

Absolutt ikke. Havanna er en veldig trygg storby. Det er lite kriminalitet på Cuba. Men som i alle storbyer bør man tenke over områdene man går og ikke flashe rikdommen sin. 

Havannas gater

  • Cuba er et demokrati.

Det stemmer absolutt ikke. Cubanere kan ikke si hva de mener i forbindelese med politikk. De har riktig nok en form for valg hvert fjerde år, men det er en ett-parti-stat. Det er kun kommunistpartiet som er tillatt. Det er ikke definisjonen på et demokrati.

Så det var min opplevelse av Cuba i dag. Har du andre opplevelser? 

Cubakone travels

Vi er et norsk-cubansk par som driver gjestehuset Casa de Norge på Cuba. Herfra hjelper vi deg å organisere din drømmetur til Cuba.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.