8 usannheter om Cuba

Cuba i dag

Cuba i dag. Det er mange usannheter om Cuba. Jeg har samlet noen av de her. Cuba er et fantastisk land på så mange måter. Men sannheten må frem.

  • På Cuba tjener alle like mye

Kanskje den største løgnen om Cuba. Det er STORE forskjeller mellom cubanere. De som jobber med turisme har penger. Mange slutter derfor i jobbene sine for å jobbe innenfor turismen.

En venninne av oss har nettopp sluttet i jobben som økonom. Det er umulig å leve på 30 dollar måneden som var hennes lønn. Derfor sluttet hun etter 18 år ved samme hotell. Hun står nå i oppvasken på en restaurant.

  • Turister kan ikke bruke pesos

Dette stemmer ikke. Cubanere kan bruke CUC og turister kan bruke pesos. Tidligere var cuc forbeholdt turistene.

Les mer om de to valutaene her.

  • Maten på Cuba er forferdelig

Maten på Cuba er nydelig!!! MEN du må vite hvor du skal gå. På Cuba bør du faktisk følge anbefalinger og guidebøker. Kjedelig kanskje, men det er å anbefale. De beste restaurantene har ofte kø. Men det er det verdt.

Cuba har ikke bare dårlig mat

  • Bor man i casa particular får man ikke privatliv

Det stemmer absolutt ikke. Cubanere vet at turistene ikke er like sosiale vesener som de selv 😉 I tillegg er det flere casaer som har egen inngang og leier ut helt uavhengige rom. Det er også de casaer som leies ut som egne hus og leiligheter. Mange er flottere enn hotellene.

Trinidad er en spennede by på CUba. Her har vi vårt gjestehus

  • Det finnes bare gamle biler på Cuba

Det er IKKE bare gamle biler på Cuba. Det er mange biler fra 50 tallet, mange fra 80 og 90 tallet, men også en del nyere biler. For eksempel de statlige taxiene er som regel av nyere dato.

Gammel amerikaner er noe av det typiske med Cuba

  • Cuba er veldig dyrt

Cuba kan være dyrt. Men man kan også leve billig på Cuba. Hvis man lager mat hjemme, reiser lite rundt og bor privat hos cubanere kan man leve billig. Man kan for eksempel spise middag for 2 cuc som tilsvarer 18 kr. Men da er gjerne restauranten et «hull i veggen» uten sitteplasser.

Skal man leve billig på Cuba må man være villig til å fire litt på krava. Du må leve som en cubaner rett og slett. Det er lurt å veksle til pesos.

Les om hvordan leve billig på Cuba.

  • På Cuba har tiden stått stille

Det stemmer faktisk ikke. Det har skjedd en stor utvikling innenfor internett de siste årene. Når jeg kom til Cuba for første gang i 2015 kostet 30 minuttet med Internett 60 kr. Internett var kun tilgjengelig på fine hoteller. Nå er det tilgjengelig i de fleste parker, og nylig har myndighetene introdusert 4G. Også for turister.

Men på noen områder stemmer det at tiden har stått stille. For eksempel ifht jordbruk og transport.

gårdsdrift på Cuba. En annen tidsalder

  • Man bør ikke reise alene på Cuba

Det stemmer absolutt ikke. Man kan fint reise alene på Cuba. Man møter andre turister på busser og i casaer. Og cubanere er veldig sosiale vesner. Så lenge du selv tar litt initiativ vil du ikke føle deg alene på Cuba.

Havannas gater

  • Cuba er et demokrati

Det stemmer ikke. Cubanere kan ikke si hva de mener i forbindelese med politikk. De har riktignok en form for valg hvert fjerde år, men det er en ett-parti-stat. Det er kun kommunistpartiet som er tillatt. Det er ikke min definisjonen på et demokrati.

Det er min opplevelse av Cuba i dag. Har du andre opplevelser?

Posted by

Cubakone travels

Vi er et norsk-cubansk par som driver gjestehuset Casa de Norge på Cuba. Herfra hjelper vi deg å organisere din drømmetur til Cuba.

Kanskje du også liker…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

English English Norwegian Norwegian