Jeg er stolt!

Nytt hus med hjelp fra Norge

I dag er jeg stolt! Så stolt! Endelig er huset til Taymara i boks. Hjelpearbeid på Cuba er ikke bare enkelt. Men endelig kan vi si at vi er i mål. Første gang jeg besøkte henne fikk jeg sjokk over de forholdene hun bodde under. Hun hadde aldri fortalt om hjemmet sitt.

Deres tidligere hjem. Kan det kalles et hjem?

Hun bodde i en hytte bygget av palmeblader. Gulvet var av jord. Ingen vinduer. Et tak av gammel murstein. Når det regnet måtte alt henges opp for da ble hele hytta en elv. Toalettet var en utedo bygget av det de kunne finne.

work and travel

Utedo på Cuba
Toalettet

Så vi begynte å samle inn penger for å kunne hjelpe henne å bygge et ordentlig hus. Et ordentlig hus i sement og murstein.

Les mer om det her.

Vi samlet inn 8000 norske kroner! Vårt største hjelpearbeid på Cuba til nå. Og på mandag flyttet de inn i det nye huset!! Det er helt fantastisk.

Huset reiser seg

Det nye huset reiste seg etter noen måneder. Ting tar tid på Cuba. Det finnes ingen Byggmax å stikke innom for å kjøpe sement. Man må forhøre seg og lete. Og lete litt mer.

Nytt hus, nytt liv

På besøk i et nytt hjem

Stue/soverom i det nye huset har fått dyner og puter fra Norge. Mamma og pappa hadde kofferten full når de kom på besøk. Dynene kan brukes som madrass, og hvis det er kaldt kan de brukes som nettopp dyne.

Oppholdsrom og soverom

Julio, mannen til Taymara er murer av yrke. Derfor har han gjort det meste selv. Flaks! Det meste av verktøy og hjelpemidler er hjemmelagd. Cubanere er utrolig kreative.

Byggeprosessen

Det meste av verktøy er hjemmelagd. Sånn er Cuba

In the making. Et hus tar form

En ny hverdag

Det har blitt en ny hverdag for Taymara og Julio. Før var det vanskelig å ha barnebarn og barn på besøk. Nå er det rom til alle.

Besøk av barnenbarn er mulig med nytt hus

En liten representant for en helgen. For hell og lykke

En origa for hell og lykke. Det er et viktig element i cubanske hjem.

Les mer om Yoruba religionen på Cuba her.

Mangler kjøkken

Det mangler fortsatt kjøkken, men oppholdsrom og bad er på plass. Ikke flere våte netter med gjørme oppetter sengene, astmaanfall på grunn av støv og frykt for at hele huset skal falle i hodet på de mens de sover.

Fremtidig kjøkken

Fremtidig kjøkken. Om noen ønsker å bidra mer er det bare å ta kontakt.

Vipps: 99523818 Merk: Taymara

Work and travel

I forbindelse med dette prosjektet har vi hatt turister boende hos oss som har vært med på å bygge huset. Slik ble work and travel opplegget til Cubakone travels til.

Katharina in action

Les mer om det her.

Dette huset hadde fortsatt ikke hatt tak hadde det ikke vært for dere Inca og Katarina.

Vi er så glad for dere <3

Frivillig arbeid på Cuba

Inca fra Holland fikk bruk for høyden sin.

Nytt hus med hjelp fra Norge

Takk!!!

Dette har vært mulig takket være dere folkens!

Takk til Sølvi, Christel, Kristin, Tove, Inca, Katarina, Helena, Trine, Kathrine, Viel Marit, Lena, Christina, Nenne, Heidi, Rine, Silje, Tommy, Annette, Eva Monica, Mona Cathrine, Laila Synøve, Emeline, Lisbeth og mange, mange flere.

Dere har alle vært med på å bygge en drøm.

Posted by

Cubakone travels

Vi er et norsk-cubansk par som driver gjestehuset Casa de Norge på Cuba. Herfra hjelper vi deg å organisere din drømmetur til Cuba.

Kanskje du også liker…

(2) kommentarer

  1. Johanne Oktner

    Hi Jeg kom tilbake fra Cuba for en uke siden og tenker jeg må tilbake til Cuba og Trinidad. Så finner jeg dere her. Jeg er Norsk men bor i Egypt, har bodd her i 14 år. Har reist mye i tidligere år har lenge hatt Cuba på ønskelisten så endelig fikk jeg reist Var i Trinidad i bare 3 dager hva tar dere i utleie for en uke f.eks. er det ok der i Mai?

  2. Cubakone travels

    Så gøy at du vil tilbake!! I mai er det varmt, men det er du vel vant til siden du bor i Egypt 😉 Vi tar 30 dollar natta for det grønne rommet og 25 for det rosa. Velkommen skal du være!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *