fbpx
Nytt hus

Jeg er stolt!

I august 2018 besøkte jeg Taymara for første gang. Hun hjelper oss i Casa de Norge med å vaske og lage frokost. I august hadde hun jobbet for oss i et halvt år og hun hadde aldri fortalt om hjemmet sitt. Da jeg kom frem fikk jeg sjokk. Vi hadde påbegynt ulike hjelpearbeid på Cuba, men ikke visste jeg at hun selv levde under slike uverdige forhold.

Deres tidligere hjem. Kan det kalles et hjem?

Hun bodde i en hytte bygget av palmeblader. Gulvet var av jord. Ingen vinduer. Et tak av gammel murstein. Når det regnet måtte alt henges opp for da ble hele hytta en elv. 

Utedoen

Toalettet så slik ut.

en glad gjeng foran huset som er bygget med norske midler

Så vi begynte å samle inn penger for å bygge hus. Les mer om det her. Vi samlet inn 8000 norske kroner! Vårt største hjelpearbeid på Cuba til nå. Og på mandag flyttet de inn i det nye huset!!  Det er SÅ fantastisk gøy. Her kommer litt info om byggeprosessen.

work and travel

Det gamle huset.

Nytt hus, nytt liv

På besøk i et nytt hjem

Det nye huset reiser seg.

Byggeprosessen

Julio, mannen til Taymara er murer av yrke. Derfor har han gjort det meste selv. Flaks! Det meste av verktøy og hjelpemidler er hjemmelagd. Cubanere er utrolig kreative.

In the making. Et hus tar form

Det meste av verktøy er hjemmelagd. Sånn er Cuba

En liten representant for en helgen. For hell og lykke

En origa for hell og lykke.

Les mer om Yoruba religionen på Cuba her. 

Oppholdsrom og soverom
Oppholdsrom og soverom

Det mangler fortsatt kjøkken, men oppholdsrom og bad er på plass. Ikke flere våte netter med gjørme oppetter sengene, astmaanfall på grunn av støv og frykt for at hele huset skal falle i hodet på de mens de sover.

I tillegg er mamma og pappa på besøk hos oss nå, og de hadde med dyner og puter fra Norge. Dynene kan brukes som madrass, og hvis det er kaldt kan de brukes som nettopp dyne.

Besøk av barnenbarn er mulig med nytt hus
Besøk av barnebarn er mulig med nytt hus. Døra er laget av gamle planker.

I forbindelse med dette prosjektet har vi hatt turister boende hos oss som har vært med på å bygge huset. Slik ble work and travel opplegget til Cubakone travels til. Les mer om det her. Dette huset hadde fortsatt ikke hatt tak hadde det ikke vært for dere Inca og Katarina.

Vi er så glad for dere <3

Frivillig arbeid på Cuba

Inca fra Holland fikk bruk for høyden sin.

Katharina in action

Katarina in action.

Fremtidig kjøkken
Dette er det fremtidige kjøkkenet. Hvis noen ønsker å gi et bidrag til dette er det fortsatt mulig. Vipps til 99523818. Merk innbetaling Taymara.

Takk!!!

Dette har vært mulig takket være dere folkens!

Takk til Sølvi, Christel, Kristin, Tove, Inca, Katarina, Helena, Trine, Kathrine, Viel Marit, Lena, Christina, Nenne, Heidi, Rine, Silje, Tommy, Annette, Eva Monica, Mona Cathrine, Laila Synøve, Emeline, Lisbeth og mange, mange flere.

Dere har alle vært med på å bygge en drøm.

Nytt hus med hjelp fra Norge

Cubakone travels

Vi er et norsk-cubansk par som driver gjestehuset Casa de Norge i Trinidad på Cuba. Herfra hjelper vi deg å organisere din drømmetur til Cuba. Ta kontakt for et skreddersydd tilbud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.