Business and pleasure

vegetables

Vi er for tiden på business-reise! Tenke seg det! Cubakona på business-reise. Må vel være første gang i livet! Vi er på leit etter anbefalt overnatting på Cuba.

Vi har hatt et par netter i Varadero og nå står Havanna for tur. Her bor vi hos Casa Frida. Casa Frida er et norsk gjestehus i hjertet av Havanna. Tenk at det skulle finnes flere norske gjestehus på Cuba! Og dette kan vi virkelig anbefale. Midt i Havanna sentrum. Med fargerike Cuba rett på utsiden av husveggene.

breakfast in Cuba

Å starte dagen med kaffe og frukt på terrassen mens man ser Havanna våkne til liv er helt perfekt. I tillegg er sjefen i huset en fantastisk hyggelig cubaner ved navn Yaser. Han tok oss med på marked første dagen hvor vi fikk kjøpt grønnsaker.

På Cuba er det lite butikker. Det meste selges i gata.

Helt nydelig etter en måned i Trinidad med Yucca og ananas som eneste frukt og grønt. Trinidad har mangel på alt nå om dagen, så det var nesten som å entre selve himmelriket når vi ankom det markedet. Videre er internett-parken rett på utsiden av døren. Man kan til og med få inn signalet i en krok på Casa Frida sin terrasse. Det er direkte lykke!

Les mer om Casa Frida her.

Vi er i Havana for å organisere noen rundreiser som kommer opp i nærmeste fremtid. Vi er ikke lenger bare gjestehuset Casa de Norge, men også reisebyrået Cubakone travels. Cubakone travels er et registrert reiseselskap i Norge og vi selger altså rundreiser på Cuba.

Havanna

Vi er hele tiden på leit etter gode gjestehus og flinke folk å samarbeide med. Det er utfordrende siden det er mange useriøse aktører på Cuba. Men vi begynner å få en ok bank med gode hus. Både i centro Havana og gamlebyen. Hvor de fleste turistene ønsker å bo.

Maikel, vår guide i Havanna er til stor hjelp. Han organiserer utflukter i Havanna sentrum. Besøk på tobakkfabrikk, kjøretur i gammel amerikaner eller guidet gåtur i gamlebyen. Det er bare noe av det han hjelper oss med å organisere.

Under dette oppholdet i Havana har vi også planer om å møte vår guide i Viñales. Han organiserer transport, rideturer, besøk på tobakkplantasjer og i grotter i Viñales.

Har du blitt anbefalt overnatting på Cuba? Kom gjerne med dine forslag under kommentarer.

Posted by

Cubakone travels

Vi er et norsk-cubansk par som driver gjestehuset Casa de Norge på Cuba. Herfra hjelper vi deg å organisere din drømmetur til Cuba.

Kanskje du også liker…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

English English Norwegian Norwegian