I september satt vi i gang en innsamlingsaksjon til inntekt for Cuba. Vi samlet inn penger og klær. Nå har vi vært i Mantanzas nord på Cuba. Bare en halv time fra Varadero som er Cubas charter destinasjon nummer èn.

I Mantanzas bor familie av Norge (min mannog de kunne derfor hjelpe oss å organisere utdelingen. De bor i et svært fattig strøk og det var mange som trengte hjelp.

På Cuba er det mangel på det meste

Familie bosatt på dynga

Men særlig var det en familie som utmerket seg. En liten familie på tre. En mor, en far og ei datter på tre år. Disse bodde på fyllinga i gata. Her kaster nabolaget søppelet sitt. Og her bor de med sin tre år gammel datter. Her løp hunder og griser om kapp. I et lite rom, som dere ser innerst på bilde, bor de.

Fattigdom på Cuba

Var det noen som sa at klasser ikke eksisterer på Cuba? Sosialisme? På Cuba har alle like mye? Verdens største løgn.

Mannen fra dynga var først innom oss sammen med sin datter. Deretter alene. Han smilte fra øre til øre hele tiden.

Det sies at bilder sier mer enn tusen ord. Men de sier ikke noe om lukt.

Når denne unge mannen kom inn i huset var stanken forferdelig. Det luktet rett og slett søppel. Denne familien gav vi også mat. Og en bit sjokolade til jenta deres. Vi fikk gjort en del, og det føltes godt. Men likevel føler man seg så hjelpeløs. For man har jo lyst til å gjøre så mye mer.

Vi delte ut klær i et fattig nabolag i Mantanzas.

De trenger mer enn mat og klær. De trenger et ordentlig sted å bo. Uten søppeldynga som nærmeste nabo. Uten utsikt til andre menneskers matrester og dopapir. For ja, her går dopapiret på dynga.

Noen som har en rik onkel i Amerika?

Hjelpeprosjekt på Cuba

I fremtiden drømmer vi om å opprette et større hjelpeprosjekt for denne familien.

Det som er trist er at det å kjøpe et hus er veldig dyrt på Cuba. For de fleste cubanerne er det umulig å kjøpe et hus. Det var også forbudt å kjøpe og selge hus for inntil få år siden. Da var det bytte av hus som var tingen.

Gatelangs på jakt etter de som trenger det mest

Et hus i Mantanzas til denne familien vil koste rundt 10 000 dollar. Det er mye penger. Så kjenner du noen som jobber et sted der de store pengene ruller inn…. del, del, del! 😀

Les mer om våre hjelpeprosjekter her.

Lets make the world a better place.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.