Let’s make the world a better place

Gatelangs på jakt etter de som trenger det mest

Let’s make the world a better place!

I september satt vi i gang en innsamlingsaksjon til inntekt for Cuba. Vi samlet inn penger og klær. Nå har vi vært i Mantanzas nord på Cuba. Bare en halv time fra Varadero som er Cubas charter destinasjon nummer èn.

På Cuba er det mangel på det meste

I Mantanzas bor to søskenbarn av min mann Norge. De bor i et veldig fattigslig strøk og kunne derfor hjelpe oss med utdeling. Det var mange som trengte hjelp. Blandt annet en familie bosatt på dynga.

Familie bosatt på dynga

Det var særlig en familie som utmerket seg. En liten familie på tre. En mor, en far og ei datter på tre år. Disse bodde på fyllinga i gata. Her kaster nabolaget søppelet sitt. Og her bor de med sin tre år gammel datter. Her løp hunder og griser om kapp. De bor i et lite rom, som dere ser innerst på bilde.

Fattigdom på Cuba

Var det noen som sa at klasser ikke eksisterer på Cuba? Sosialisme? På Cuba har alle like mye? Verdens største løgn.

Mannen fra dynga var først innom oss sammen med sin datter. Deretter alene. Han smilte fra øre til øre hele tiden. Det sies at bilder sier mer enn tusen ord. Men de sier ikke noe om lukt. Når denne unge mannen kom inn i huset var stanken forferdelig. Det luktet rett og slett søppel.

Vi delte ut klær i et fattig nabolag i Mantanzas.

Vi ga denne familien også en pose med mat. Og en bit sjokolade til jenta deres. Vi fikk gjort en del, og det føltes godt. Men likevel føler man seg så hjelpeløs. For man har jo lyst til å gjøre så mye mer.

Familien trenger mer enn mat og klær. De trenger et ordentlig sted å bo. Uten søppeldynga som nærmeste nabo. Uten utsikt til andre menneskers matrester og dopapir. For ja, her går dopapiret på dynga.

Noen som har en rik onkel i Amerika?

I fremtiden drømmer vi om å opprette et større hjelpeprosjekt for denne familien.

Hjelpeprosjekt på Cuba

Det som er trist er at det å kjøpe et hus er veldig dyrt på Cuba. For de fleste cubanerne er det umulig å kjøpe et hus. Det var også forbudt å kjøpe og selge hus for inntil få år siden. Da var det bytte av hus som var tingen.

Et hus i Mantanzas til denne familien vil koste rundt 10 000 dollar. Det er mye penger. Så kjenner du noen som jobber et sted der de store pengene ruller inn…. del, del, del! 😀

Les mer om våre hjelpeprosjekter her.

Let’s make the world a better place

Posted by

Cubakone travels

Vi er et norsk-cubansk par som driver gjestehuset Casa de Norge på Cuba. Herfra hjelper vi deg å organisere din drømmetur til Cuba.

Kanskje du også liker…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

English English Norwegian Norwegian