Gode tips og råd om Cuba. Min Cuba guide

Du har kanskje ikke lest mye om skikk og bruk på Cuba? Cuba er ved første øyekast et land uten de helt store kulturelle forskjellene fra Norge. Men desto bedre man blir kjent med Cuba desto bedre ser man at det er store forskjeller. Blant annet ved skikk og bruk. 

Den beste reiseguiden/skildringen fra Cuba finner du her. (affilate)

Når det er sagt, kjenner cubanere godt til verden utenfor Cuba og de vet at turistene har andre skikker. Men det er uansett greit å kjenne til hva som er vanlig etikette i det landet man skal besøke.

Noen kjøreregler

 • På Cuba bruker man sko inne i husene. Noe som er veldig uvant for de fleste nordmenn. Det er ikke normalt å ta av seg på beina når man kommer hjem til noen. 
 • Cubanere har veldig respekt for andres hus og hjem. Når man går på besøk er det vanlig å vente til man blir bedt om å sette seg. Man går heller ikke inn i et hus før huseier har sagt at man kan komme inn.
 • Inviterer du en cubaner ut for å spise eller drikke forventes det at den som inviterer spanderer. Dette gjelder om du er lokal eller turist. Det er nok mang en turist som har gått på en smell her. 
 • Når man treffer kjente er det vanlig med ett kyss på kinnet. Hvis du ikke kjenner vedkommende godt, er det vanlig med et håndtrykk. OBS! For damer skal dette være LØST! Ha, ha… mang en mann som har fått seg en overraskelse da han har møtt meg.
 • Går du på byen med cubanere er det vanlig å kjøpe en flaske med rom og brus ved siden av. Ikke så rart kanskje siden en flaske koster like mye som en av de overprisete cocktailene (ja, 3 dollar er overpriset i den forstand). Det er også vanlig at man bytter på å kjøpe romflasker. Hvis det er behov for flere flasker…
 • Det ansees som normal høflighet å spørre partneren til den man ønsker å danse med om tillatelse til å danse. 
 • Når man danser salsa er det ikke tillatt at mannen danser svært nærme og intimt med deg. Med mindre du vil det, så klart 😉

⇐Tilbake til Cuba-guiden 

Har du flere gode råd for skikk og bruk på Cuba? Del gjerne! 🙂

(3) kommentarer

 1. Ole

  Har erfaring med at hvis man blir invitert kan man gjøre den ønomiske delen lettere for verten ved å ta med kald drikke. Kjøpte gjerne fra en lokal restaurant siden der hadde de nedkjølt drikke. Da tok de et påslag, men ikke restaurantpris.

  Men dette er gammel erfaring. Kan være anderledes nå.

 2. Cubakone travels

  Absolutt. Dette er en del av skikk og bruk, også fra cubaner til cubaner. Det er hvertfall min erfaring.

 3. mona kirkeby

  Ønsker nyhetsbrev

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *