Santa Lucia er en 12,5 kilometer lang strand på nordkysten av Cuba. Her kan du dykke på et fantastisk korallrev eller et av mange vrak. For eksempel Mortera, en dampbåt som sank i 1898. Dette området er også hjemsted for tyrhajer, og det lokale dykkesenteret organiserer haiforing. Blir du med på dette kan du kan se haier bli matet for hånd.

Lei moped

Moped er perfekt i dette området. Det er få biler på veien og mange steder å utforske rundt Santa Lucia. Man kan besøke laguner hvor det lever ville flamencoer, øde landsbyer og lange strender. For eksempel er Coco beach en nydelig strand som ligger ca 2 mil utenfor Playa Santa Lucia. En av de peneste strendene jeg har sett på Cuba. For å komme seg dit kan man leie moped eller en sjåfør. Vi leide moped. Det var veldig gøy, og ikke spesielt dyrt.

Coco beach er en av topp 5 strender på Cuba

Leie sykkel

Leie sykkel er et godt alternativ hvis du ikke skal reise langt i området. Det er få biler som generelt på Cuba, og man har veien for seg selv. Sykkel er topp på Cuba.

På Playa Santa Lucia er det noen få casa particulares hvor man kan leie rom. I tillegg er det et par hoteller. Playa Santa Lucia ligger utenfor den allmenne turiststien på Cuba. Hvis du vil oppleve det ekte Cuba, og herlige strender anbefaler vi absolutt en tur hit.

Les mer om Cuba på Lonely Planet her.

Har du vært i Santa Lucia? Har du anbefalinger? Del gjerne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *