Generell info

Cubakone travels er svært opptatt av at sine kunder skal føle seg trygge og vel tatt vare på til en hver tid på Cuba. Vi arbeider kontinuerlig med å finne gode samarbeidspartnere. Cuba er dog et annerledes-land og mye uventet kan oppstå. Om dette skulle skjer er det svært viktig at våre kunder kontakter oss i Cubakone travels direkte. Vi er tilgjengelig 24 timer i døgnet. Ta derfor dette dokumentet, med kontakt-info, med på reisen.

Ved kjøp av rundreise forplikter kunden seg til å innbetale hele beløpet på konto 9801.43.36044 senest 4 uker før avreise. Selger garanterer å sikre alle elementer som inngår i reisepakken og gjennomføre avtalte aktiviteter.

Endringer i programmet forekomme, men vi vil da gjøre vårt ytterste for å kompensere med tilsvarende eller bedre tilbud.

Info om overnatting

Overnatting på Cuba er ikke som overnatting i andre land. Hotellene er ofte gamle og slitt. Derfor bruker vi kun casa particular. Dette betyr at dere vil bo hjemme hos cubanere. Cubanere kan leie ut ett eller flere rom i huset sitt. Dette kan kanskje høres skremmende ut, men man har likevel frihet og cubanerene er gode på å gi gjestene rom. Rommene varierer noe i utforming. Noen rom har terrasse, andre ikke. Noen har egen inngang. Andre deler inngang med vertene. Noen av rommene kan være av enkel standard, andre er mer lukseriøse. Noen har delt bad, andre har eget bad. Rommene er ofte ikke så store. Men de er alltid rene og vertene er alltid en veldig koselig cubansk familie. Prisen er basert på delt dobbeltrom. Om man sammenligner prisnivå med cubanske hoteller er vår opplevelse at man får man mye mer for pengene ved å bruke casaer. Man kommer også mye nærmere det cubanske folk. Noe som er målet ved turene våre.

Info om transport

Bilparken til Cuba er gammel. Den varierer av alt fra gamle amerikanere fra 50 tallet, russiske ladaer fra 70 tallet og «nyere» biler fra 90 tallet. Biler av nyere dato finnes, men de er vanskelig å oppdrive. Vi jobber kontinuerlig med å finne nyere biler til transport over lengre avstander. Men vær klar over at dette ikke er garantert.

Cubakone travels sitt ansvar

Cubakone travels er ansvarlig for å gjennomføre reisene i overensstemmelse med program og prisliste.

Cubakone travels kan derimot ikke holdes ansvarlig for mangler, endringer og avlysninger pga. force majeure eller force majeure-lignende hendelser. Dvs hendelser som Cubakone travels ved avtalens inngåelse ikke kunne forutse, redusere eller avverge. (f.eks. avtalebrudd, uoffisielle streiker, jordskjelv, krig etc

Øvrige betingelser

Programendringer og/eller avlysninger
Cubakone travels forbeholder seg retten til å foreta nødvendige endringer av transportmidler, tidsplaner og overnattingssteder. Endringene vil bli meddelt kunden hurtigst mulig. Cubakone travels benytter seg kun av casa particulares som betyr at man bor hjemme hos cubanere. Ønsker kunden andre alternativer må dette komme frem spesifikt i planleggingen. De nevnte casa particularer i programmet anses som et utgangspunkt og det kan forekomme endring til tilsvarende overnattingssted av samme standard.

Kundens ansvar

Reisedokumenter, reiseforsikring og vaksiner
Det er kundens ansvar å sørge for flybilletter, gyldig pass, visum, avbestilling- og reiseforsikring samt obligatoriske vaksiner.

Reklamasjoner under reisen
Eventuelle klager over mangler ved reisen skal meddeles direkte til Cubakone travels så snart som mulig under reisen. Klager til hostel, guider, sjåfører eller andre personer under reisen anses ikke for gyldig reklamasjon. Reklamasjon skal henvendes direkte til Cubakone travels slik at Cubakone travels har mulighet til å bidra med omgående hjelp. Cubakone travels kan alltid kontaktes på de telefonnumrene som er angitt i dokumentene.

Uteblivelser og lignende

Det er ikke mulig å kreve erstatning fra Cubakone travels for uteblivelser eller ubenyttede tjenester. Dersom reisedeltakeren ikke innfinner seg på angitt sted til angitt tid for ut- eller hjemreisen, eller dersom deltakeren ikke kan møte eller fullføre reisen har Cubakone travels rett til å kreve total pris for reisen.

Endring av bestilling

Etter den bindende registreringen kan ikke reisen endres uten godkjennelse fra Cubakone travels, og det må påregnes ytterligere omkostninger for eventuelle endringer.

Takk for at du reiser med Cubakone travels. Vi vil gjøre vårt ytterste for at denne turen vil bli en minnerik reise for deg. Hasta Luego!