Turistvisum for cubanere til Norge kan være en komplisert prosess. Jeg får en del henvendelser fra nordmenn som ønsker å få besøk av venner og kjærester. Derfor har jeg skrevet dette innlegget som jeg håper kan være til hjelp.

 • Nordmannen må gå til politiet og be om å få utstedt en garanti. Dette er et dokument som sier at du er ansvarlig for vedkommende som skal til Norge. At du sørger for mat, husly etc. Du må ha med følgende:
 1. pass eller gyldig identitetsbevis med bilde
 2. siste måneds lønnsslipp
 3. siste års skatteoppgjør
 4. saldoutskrift fra bankkonto
 5. Utfylt garantiskjema. Det finner du her eller på UDI sine hjemmesider.

Hvis du får politiets godkjenning stempler de dette dokumentet og du må du scanne det og sende det til cubaneren. Han eller hun må fylle ut siste side og ta dette med på intervjuet på ambassaden.

Garantiskjema trenger du kun om cubaneren ikke kan forsørge seg selv. Myndighetene sier man må ha 500 kr per dag for å leve i Norge. Derfor vil de fleste nordmenn måtte garantere for sin cubaner.

 • Cubaneren må booke et møte hos den svenske ambassaden i Havanna. Søknaden koster 60 euro. Om han eller hun får avslag får man ikke pengene igjen. Han eller hun må ha med følgende:
 1. Garantiskjema
 2. Søknad om visum
 3. Invitasjon fra nordmannen
 4. Pass som er gyldig minst tre måneder etter hjemkomst
 5. Reiseforsikring. Dette kan cubaneren kjøpe på Cuba. Hvis han ikke får innvilget visum betaler han eller hun kun 10% av summen som er forhåndsbetalt.

Søknadsprosessen for turistvisum for cubanere til Norge kan ta tid. Enkelte ganger får man avslag. Min mann fikk avslag to ganger før han fikk innvilget visum den tredje gang. Så ikke gi opp håpet!

Lurer du på noe så er det bare å spørre i kommentarfeltet.

(10) kommentarer

 1. Conny Handberg

  Hei Marianne
  Takk for en fin side med gode opplysninger.
  Mitt navn er Conny og jeg er som deg også blitt fascinert av Cuba og ikke minst cubanere deres vennlighet,musikken og dansen.
  Har også som deg møtt en cubanske mann som jeg har lyst å invitere på besøk til Norge.Er startet prosessen og lurer på hva jeg bør skrive i invitasjonen ?
  Mvh Conny

 2. Cubakone travels

  Hei Conny! Sender deg PM

 3. Jan

  Hei
  Har blitt kjent (kjærest) med en dame fra Holguin og skal invitere henne til Norge.Hva bør eg skrive i invitasjonen?

 4. Cubakone travels

  Beklager sent svar! Du bør skrive som sant er. At dere er kjærester og du ønsker å vise henne hjemlandet ditt. En fordel om hun har barn, eiendom, fast jobb på Cuba. Slik at det er mer sannsynlig at hun reiser hjem igjen. De er ofte redd for det. Får dere avslag, søk på nytt. Vi fikk avslag to ganger…

 5. Jan

  Hvorfor den Svenske ambassaden og ikke den Norske?

 6. Cubakone travels

  Det er den svanske ambassaden som tar seg av turistvisum. Det var hvertfall slik.

 7. Marce

  Hei, jeg har kjent ei Cubansk jente i over 20 år og vi har nå bestemt oss for å gifte oss. Jeg reiser til Cuba i August og vi gifter oss der. Jeg forstår hva jeg trenger av papirer for å kunne gifte meg der, men jeg sliter med å finne info hvor vi kan gifte oss da jeg er nordmann og hun cubaner. Samtidig sliter jeg med å finne ut hvordan jeg kan ta henne med hjem til norge da ett schengen visum og invitasjon kanskje ikke er det mest ideelle mtp at hun skal bo med meg. Jeg håper noen her kan hjelpe med å besvare mine spørsmål.
  Takk på forhånd 🙂

 8. Cubakone travels

  Hei. Lykke til med giftemål og beklager sent svar! Hvis dere skal gifte dere på Cuba må dere lage avtale med et av de offisielle kontorene der.( husker ikke hva det heter nå) Hun vet sikkert hva det heter. Så kan dere søke familiegjenforening I Norge. Det er en lang prosess men bare å hoppe i det. Udi sine nettsider forklarer prosessen ganske bra.
  https://www.udi.no/skal-soke/familieinnvandring/

 9. Aage Georg Sivertsen

  Gjelder disse reglene fortsatt, pr. 5. juli 2022?

 10. Cubakone travels

  Beklager sent svar!
  Denne siden er nok litt utdatert. Følg gjerne lenken til UDI under. Mens jeg oppdaterer denne siden

  https://www.udi.no/skal-soke/besok-og-visum/besoksvisum-til-norge/?c=cub

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

English English Norwegian Norwegian