Den beste julegaven

jul på cuba

Godt nyttår alle fine folk! Vi begynner året med en glad-nyhet. Den beste julegaven!

Vi har lenge ønsket å kunne hjelpe til i det cubanske samfunnet.

Mange lever harde liv.

Mange må jobbe døgnet rundt for å skaffe mat på bordet til seg og sin familie. To hundre kroner er vanlig månedslønn. De cubanske myndighetene deler ut libretas (rasjoneringskort) som gir billig ris, bønner, sukker og noen andre basisvarer for alle cubanere. Likevel er ikke 200 kroner i måneden nok. Mange må ha flere jobber. I tillegg er klær, kjøkkenutstyr, kontorsaker, toalettsaker etc veldig dyrt her. Derfor setter cubanerne alltid stor pris på gaver. Og det har vi tenkt å gjøre noe med.

Den beste julegave

Vi får besøk

I februar kommer Treider fagskole på besøk til oss. De er en gruppe på fjorten menn og kvinner fra hele verden. De er alle bosatt i Norge og alle brenner for reiseliv. Å, som jeg gleder meg! De har hatt mange spørsmål om Cuba og jeg har svart etter beste evne. Om forholdene cubanerne lever under, månedslønn, fattigdom og generelle vanskeligheter. Og så klart alt det fine med Cuba.

Og for noen dager siden kom de med en fantastisk nyhet. De skal ha med flere ekstra kofferter med ting og tang som vi skal få lov til å distribuere! Turkish airline er billig når det gjelder å ha med ekstra bagasje. Hurra!

Klær, leker, kjøkkenutstyr, toalettartikler, fotballer etc. Det er fantastisk!! Disse tingene skal deles ut til de som trenger det aller mest. Blant annet på et barnehjem hvor det bor barn med ulike funksjonshemninger som ikke har foreldre. Videre skal vi bistå ved nabolagets skole. Og de som ellers trenger det. Blant annet har jeg blitt kjent med en mann som er døv og jobber som skopusser i parken. Hans klær er fulle av hull og trengs sårt å skiftes ut. Han har jeg lenge hatt lyst til å hjelpe.

Et rungende høyt TAKK til den fine gjengen fra Treider. Og en ekstra takk til Pawel som tok kontakt med oss og har vært en fantastisk kontaktperson mellom oss og gruppen.

Verdens beste julegave!

Posted by

Cubakone travels

Vi er et norsk-cubansk par som driver gjestehuset Casa de Norge på Cuba. Herfra hjelper vi deg å organisere din drømmetur til Cuba.

Kanskje du også liker…

(4) kommentarer

 1. Kristin

  Morsomt Marianne. Du er så flink. Full av beundring og misunnelse her i nord siden du får hjelpe barn i nød som jeg gjerne skulle gjort… mine tilskudd til UNICEF er jo bedre enn ingenting… men du apropo han vennen til Norge, han vil jeg hyre en hel dag så kan jeg galoppere på stranda når jeg kommer, d har jeg lenge hatt lyst til:)) også håper jeg det er avokadoer der. Her koster en avokado 32 kr gleder meg sååå masse nå:) love u søss fra Til ☄️⭐️✨✨

 2. Christel

  Du gjør meg stolt av å kjenne deg Marianne

 3. Cubakone

  Søte Christel 😀 DITTO!

 4. Cubakone

  Ha ha ha her koster en 10 kr og de er GIGA!!! Og Norge synes det er dyrt!! Det er slutten på sesongen. Så krysser finga for at det er noen igjen når du kommer. Og du hjelper i massevis fine du. Du kan også ta med ting nedover når du kommer vettu 😉 Jeg bare distribuerer. Det er dere fine folk som tar med ting <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

English English Norwegian Norwegian