Farlige dyr på Cuba

Det hender vi får spørsmål om farlige dyr på Cuba. sannheten er at det finnes ikke farlige dyr på Cuba. Okey krokodiller finnes. Og noen veldig ekle slanger og edderkopper. Men ingen er farlige for mennesker. Det som det derimot finnes mye av er skilpadder! Og for noen dager siden fant vi en liten stakkar i patioen vår. Inneklemt mellom banantrær og den gamle grisebingen.

Byggearbeider

For noen dager siden kom ENDELIG håndverkerne som skulle fjerne den gamle grisebingen i patioen vår. De skulle kommet for flere dager siden. Men dukket aldri opp som avtalt- Welcome to the caribean!

Grisebingen er et makkverk av metallplater og metallstenger. Mang en stakkars gris har måttet tilbringe hele sitt liv i denne kassen. Ikke ønsker jeg spor etter slike i patioen og ikke er de særlig pene heller.

Klokken åtte begynte bråket. Rå muskelkraft som gjøv løs på metall. Jeg satt fordypet i pan suave som betyr mykt brød på Cuba. Kanskje rart å kalle et brød for mykt tenker du? Er ikke alle brød myke? Vel, ikke på Cuba.. Pan duro og pan suave. Forskjellen er skorpa. Hard eller myk skorpe. Og fler typer brød finnes ikke på Cuba. To typer.

Vel. Det var altså brød og egg til frokost. En helt vanlig cubansk frokost. Hvis man er så heldig å finne egg da. Jeg gaflet i meg brødet og ble underholdt av Johnny Depp i Sjokolade. Elsker den filmen! På dagtid viser cubansk TV gamle klassikere. Me like!! Jeg forsøkte å overhøre bråket etter beste evne, men det var så og si umulig. Så etter filmen forlot jeg åstedet til fordel for et besøk i internettparken. Skal jeg komme meg på nett må jeg gå 10 minutter til Parque central hvor wifi henger som et usynlig spøkelse over parken. Den kommer og går, komer og går.

Der fikk jeg kontakt med min søster som kunne fortelle at hun og en venninne skulle komme på besøk i februar. HURRA! Og i april kommer en annen venninne, så nå skal Cuba snart få treffe mange fine folk! Etter noen timer i parken vandret jeg hjemover.

Nytt husdyr

Norge, min mann, møter meg på veien og forteller at vi har fått oss husdyr! Husdyr? Vi har riktig nok snakket om å skaffe oss høner, men jeg trodde ikke det var så fort gjort…

Spansken min kommer seg, men fortsatt er det frustrerende mange ord jeg ikke forstår. Derav misforsto jeg. Han snakket om en hiccotea. Først trodde jeg det var en snegle som levde inne i et av de store skjellene jeg hadde tatt med meg fra stranda. Men nei… den var visst stor som en håndball! Da kunne det ikke være en snegle… «Tortuga» sa han. Da forsto jeg. Skilpadde! Stas!

Hiccotea var dog det riktige navnet på vårt nye husdyr. Det er nemlig skilpadde som lever på land. Tortuga er skilpadde i vann. Skilpadde er skilpadde dDet er visstnok ikke en tortuga, men en hiccotea. En annen type skilpadde…)

Det viste seg at de hadde funnet skilpadden når de hadde fjernet grisebingen. Den hadde kilt seg fast mellom grisebingen og banantreet. Der har den overlevd på insekter den fant på banantreet antagelig. Stakkars liten hadde ikke kommet seg verken frem eller tilbake. Ikke vet vi hvor lenge den har vært der. Men det er nok en stund. Hardføre små tasser!

Tragisk utgang

Ett litt falmet skall og ett stygt øye var de eneste synlige tegn på at hun hadde hatt et hardt liv. Vi la henne i en balje med vann, og matet henne med både salat og kjøttbiter. Vi voktet henne når hun var ute på tur i hagen, og planla å bygge et lite basseng. Et basseng med stein og skjell. Ja det hele. Slik at hun kunne bevege seg fritt i både tørt og vått terreng. Norges favoritt dyr er skilpadder…

Men dessverre gikk det ikke slik. En morgen da jeg kom ut i hagen syntes jeg hun var veldig stille. Når jeg dunket til baljen beveget hun seg ikke. Jeg løp inn og vekket Norge. Det viste seg at hun hadde sovnet stille inn den natten. Hvorfor vet vi ikke. Men hun var nok svak. Og kanskje syk. Trist var det ihvertfall. Vi gravla henne i hagen. Så hun er alltid med oss. Og for de som lurer…

Dorothea var hennes navn 😀

Les mer fra vår blogg her.

Vil du lese mer om Cuba anbefaler vi Lonely Planet sine nettsider.

Posted by

Cubakone travels

Vi er et norsk-cubansk par som driver gjestehuset Casa de Norge på Cuba. Herfra hjelper vi deg å organisere din drømmetur til Cuba.

Kanskje du også liker…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

English English Norwegian Norwegian