10 gode råd om hvordan du kan leve billig på Cuba

Billig ferie på Cuba

Det er mulig å leve billig på Cuba. Men da må du gjøre en innsats. Les mine ti gode råd, og du er et stykke på vei.

1. Skaff deg cubanske pesos

På Cuba er det to valutaer. Det første du skal gjøre hvis du vil leve billig på Cuba er å skaffe deg cubanske pesos. Dette er den valutaen cubanerne bruker.

Street-food-meny. Bli med på en annerledes utflukt i Havanna.

Da er det enklere for deg å handle mat på de lokale butikkene, og å spise i de lokale cafeene. Her oppgis prisen i cubanske pesos. Man kan også betale i euro eller dollar, men det er enklere om man har peso.

2. Spis billig

Spis på lokale cafeer der cubanerne spiser. Det er enklere standard, men ofte god mat. Der får man alt fra sandwich og pizza til middager med ris og kjøtt. Eventuelt kan man kjøpe mat i de lokale butikkene/markedene og lage maten selv hvis du bor i et casa med kjøkken. Men da skal man være klar over at det er veldig tidkrevende å handle mat på Cuba. Man må også være beredt på å prute. 

Spis billig

3. Bo hjemme hos cubanere

Hotell er dyrt på Cuba. Men du kan leie et rom hjemme hos cubanere fra 20 euro. Dette kalles casa particular og er Cubas svar på bed & breakfast. Ved å bo i casa particular blir du kjent med Cuba på en helt annen måte enn ved å bo på hotell. Det er også mye billigere enn hotell. 

Les mer om casa particular her.

4. Sett av tid

Ting tar tid på Cuba. Å finne en billig cafe eller restaurant kan ta tid. Beregn alltid godt med tid. Gjør som cubanerne – ikke stress.

Domino

5. Vær obs i butikkene

Butikkene kan være et pengesluk. Både ifht å få tilbake riktig vekslepenger og hva du faktisk skal betale. Det er lurt å følge noen enkle shopping-regler.

💸 Gjør et overslag over hvor mye du skal betale før du går til kassen.

💸Se alltid etter prisen på varen, slik at du ikke får en ubehagelig overraskelse i kassen.

💸Tell alltid over vekslepengene du får igjen. Er det feil, vær tydelig og si fra. Som regel får du igjen pengene uten spørsmål.

6. Reis med lokale busser

Reis som en cubaner! Turister må bruke Viazul busselskap over lengre distanser. Men skal du reise korte strekninger kan du reise med lastebiler og slitne busser slik som cubanerne gjør. Det vil ta lang tid og du må belage deg på mye venting. Men du vil spare masse penger!

transport i van

7. Spør alltid etter pris

Gjør som cubanerne. Spør alltid etter prisen på en vare. Høres det ikke riktig ut er det antageligvis ikke riktig heller.

8. Drikkeflaske med filter 

Å kjøpe vann i butikkene blir dyrt over tid. Og lite miljøvennlig. Det beste tipset er ha ha med drikkeflaske med filter. Det finnes mange varianter på markedet. Feks denne. Jeg har den og er veldig fornøyd. 

Ved to anledninger, etter å ha blitt skikkelig varm i trøya, har jeg forsøkt å drikke vannet fra springen. Cubanerne gjør det jo! Men den trøya ble veldig trang🤪 Det er ikke å anbefale. Cubansk springvann er ikke er for turist-mager.

Alternativt kan man koke springvannet og kjøle det ned. Men drikkeflaske med filter er mye enklere.

9. Ikke vent!

På Cuba selges mye fra selgere som går i gaten og roper hva de selger. Men på Cuba er det varemangel. Derfor blir ting utsolgt på et blunk. Møter du en selger på din vei er det viktig å ikke vente! Ikke ta det på vei hjem som i Norge. Da er det antagelig tomt. 

Kokospai er noe av det du kan smake

10. Vær kreativ!

Aktiviteter og utflukter koster penger. Finn derfor på dine egne aktiviteter. Kikk på folkelivet, gå på tur, dans når du hører musikk eller prat med de lokale. Og du! Solnedganger er gratis 😉 

Gå på tur på Cuba

Les mer om Cuba på reisebloggen Pauline travel

Har du gode tips til hvordan leve billig på Cuba? Del gjerne i kommentarfeltet 😀

Posted by

Cubakone travels

Vi er et norsk-cubansk par som driver gjestehuset Casa de Norge på Cuba. Herfra hjelper vi deg å organisere din drømmetur til Cuba.

Kanskje du også liker…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *