10 gode råd om hvordan du kan leve billig på Cuba

Billig ferie på Cuba

Det er mulig å leve billig på Cuba. Men da må du gjøre en innsats. Les mine ti gode råd, og du er et stykke på vei.

1. Skaff deg cubanske pesos

På Cuba er det to valutaer. Det første du skal gjøre hvis du vil leve billig på Cuba er å skaffe deg cubanske pesos. Dette er den valutaen cubanerne bruker.

Street-food-meny. Bli med på en annerledes utflukt i Havanna.

Da er det enklere for deg å handle mat på de lokale butikkene, og å spise i de lokale cafeene. Her oppgis prisen i cubanske pesos. Man kan også betale i cuc, men har du pesos slipper du å regne ut hva prisen blir i cuc. Eventuelt bli lurt av kjøpmannen som skal hjelpe deg 😉

2. Spis billig

Spis på lokale cafeer der cubanerne spiser. Det er enklere standard, men ofte god mat. Der kan du handle pizza til 5 kroner, kjøtt og ris til 20 kroner. Eventuelt kan du kjøpe mat i de lokale butikkene/markedene og lage maten selv. Men vær da klar over at det å handle mat på Cuba er veldig tidkrevende.

Spis billig

3. Bo hjemme hos cubanere

Hotell er dyrt på Cuba. Men du kan leie et rom hjemme hos cubanere fra 100 kr og oppover. Dette kalles casa particular og er Cubas svar på bed & breakfast. Da blir du også kjent med Cuba på en helt annen måte enn om du bor på hotell. En mer ekte og ærlig måte.

Les mer om casa particular her.

4. Sett av tid

Ting tar tid på Cuba. Å finne en billig sjappe, være seg cafè eller matvarer, kan ta tid. Beregn derfor alltid god tid med alt du gjør. Gjør som cubanerne – ikke stress.

Domino

5. Vær obs i butikkene

Butikkene kan være et pengesluk. Både ifht å få tilbake riktig vekslepenger og hva du skal betale.

Regn alltid ut på forhånd hva du skal betale. Se etter prislapper!

Tell alltid over vekslepengene du får igjen. Er det feil, vær tydelig og si fra. Som regel får du igjen pengene uten spørsmål.

6.Reis med lokale busser

Reis som en cubaner! Turister må bruke Viazul busselskap over lengre distanser. Men skal du reise korte strekninger kan du reise med lastebiler og slitne busser slik som cubanerene gjør. Det vil ta lang tid og du må belage deg på mye venting. Men du vil spare masse penger! Priser fra 50 cent og oppover.

transport i van

7. Spør alltid etter pris

Gjør som cubanerne selv. Spør alltid etter prisen på en vare. Høres det ikke riktig ut er det antageligvis ikke det heller.

8. Kok vannet

Å kjøpe vann i butikkene blir dyrt over tid. Og ikke minst lite miljøvennlig. Ved to anledninger, etter å ha blitt skikkelig varm i trøya, har jeg forsøkt å drikke vannet fra springen. Cubanerne gjør det jo! Men den trøya ble veldig trang 😉 Det er ikke å anbefale. Cubansk springvann er ikke er for norske mager.

For å spare penger på vann, anbefaler jeg å koke springvannet. Kjøl det ned. Og vipps har man herlig friskt vann som norske mager tåler. Riktignok med litt bismak, men det får man tåle 😉

9. Ikke vent!

På Cuba vet du aldri når du kommer over en kjøpmann som selger noe spennende. Advocado, chorros (spansk søtsak) eller kokoskake. Når du møter han; kast deg rundt og handle med en gang! Om fem minutter kan det være tomt.

Kokospai er noe av det du kan smake

10. Vær kreativ!

Aktiviteter og utflukter koster penger. Finn derfor på dine egne aktiviteter. Kikk på folkelivet, gå på tur, dans når du hører musikk eller prat med de lokale. Og du! Solnedganger er gratis 😉

Gå på tur på Cuba

Les mer om Cuba på reisebloggen Pauline travel

Har du gode tips til hvordan leve billig på Cuba? Del gjerne i kommentarfeltet 😀

Posted by

Cubakone travels

Vi er et norsk-cubansk par som driver gjestehuset Casa de Norge på Cuba. Herfra hjelper vi deg å organisere din drømmetur til Cuba.

Kanskje du også liker…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

English English Norwegian Norwegian