Vi trenger din hjelp!

blogg reise

Hjelp til Cuba.

For et par netter siden var det skikkelig uvær her. Sprut-regn, torden og mange lynnedslag rett i nærheten. Aqua zero som cubanerne kaller det. Morgenen etter kom jeg til å spørre Taymara som vasker hos oss hvordan det gikk med «huset» deres.

Les mer om Taymara her.

Hjelpeprosjekt på Cuba. Vi har klart det på grunn av dere.

Hun kunne fortelle at vannet hadde strømmet inn i huset deres. De hadde sittet i «sengene» sine mens vannet strømmet gjennom. Lynet slo ned rett utenfor. Alt av eiendeler måtte de henge opp slik at det ikke skulle bli tatt av vannet.

Dette forteller hun på en helt hverdagslig måte. Hun forteller videre at mannen hennes nå jobber på fabrikken som lager lecablokker. Han skal be om et slags lån derfra for å kunne kjøpe lecablokker. Han håper han kan få blokkene på forskudd, og betale ned med lønnen sin.

Vi må hjelpe! Kan du hjelpe oss å hjelpe? Hjelp til Cuba.

Vi drar på besøk

Samme dag drar jeg og Norge for å se på huset deres. Det er utrolig at det fortsatt står spør du meg, etter det uværet som var. Det er blitt mye skjevere enn sist vi var der. Det er laget av en spesiell type palme. Den samme palmen som man pakker sigarer i. Den er ikke særlig sterk.

palmehus

Det som gjør situasjonen ekstra prekær er at huset må ha et rom og bad ferdigstilt til januar. I januar skal den cubanske stat begynne å legalisere disse husene som er satt opp illegalt. Men det fordrer at huset har et rom og bad. Derfor begynner det å haste.

Nå frir vi til dere

Så nå frir vi til dere. For å ferdigstille et rom, slik at de slipper å våkne i et hus fullt av vann, mangler det ca 500 blokker. 1 blokk koster 8 peso cubano.

Det vil si at det mangler 160 dollar. I tillegg trengs det mer sement og stein for å lage sålen i huset. Ca 200 dollar til sammen. Det er 1647 kr. Det er egentlig så lite i norsk målestokk.

Taymara i gang med å lage kaffe til besøket

Noen som ønsker å bidra til at denne fine damen får et hus å leve i? Dette er en familie som virkelig trenger det. Alle monner drar og ingen bidrag er for små.

travel Cuba
Drømmehuset

Ønsker du å bidra? Vips til 99523818 eller kontonummer 98013415560

💓Takk💓

Det betyr så mye🙏🏽

Posted by

Cubakone travels

Vi er et norsk-cubansk par som driver gjestehuset Casa de Norge på Cuba. Herfra hjelper vi deg å organisere din drømmetur til Cuba.

Kanskje du også liker…