5 fantastiske strender på Cuba

5 fantastiske strender på Cuba

I disse høstferiedager er det kanskje ikke så mange som har begynt å tenke på jule- og vinterferien. Men vinter’n kommer! Så i den forbindelse vil jeg friste deg med noen steder du kan tilbringe den 😉 5 fantastiske strender på Cuba!

1. Guardalavaca

Min nye favorittstrand på Cuba. Den ligger ganske langt øst på Cuba. 40 minutters kjøring fra Holguin. Det sies at det er Cubas beste strand, etter Varadero. Her kan du nyte Atlanterhavet, små cafeer i strandkanten og nydelige sjatteringer av blått.

Guardalavaca ligger nord på Cuba

Guardalavaca er en liten plass, men det finnes noen gjestehus der. Ingen direkte på stranda, men vi samarbeider med et som ligger 10 minutters gange fra stranda.

Cuba grenser til atlanterhavet

Jeg anbefaler alle å ta et morgenbad her. Få med deg både måne og sol på samme tid.

Guaradlavaca er min nye favoritt strand på Cuba

Guardalavaca ligger på nordkysten. Rett nord for Las tunas øst på Cuba. Det er en lang reise, men absolutt verdt det.

2. Varadero

Dette er kanskje som å banne i kirka. MEN Varadero har Cubas peneste strand. Det mener jeg. Mest på grunn av fargene der. Den hvite sanden som reflekterer det turkise havet og den blå himmelen er rett og slett nydelig.

Varadero. Cubas beste strand

MEN Varadero er ikke Cuba!! Det må også sies. Varadero er som Europa. Skal du til Cuba, må du absolutt ikke tilbringe hele ferien din her. Men noen dager på slutten av ferien, bare for å slikke sol og drikke kokosnøtter. Det er lov.

Varadero. En av topp 5 strender på Cuba

Her finner man flust av hoteller i alle prisklasser. Men vi anbefaler som alltid casa particular. Bo hjemme hos cubanerene. Mange tror ikke det finnes casaer i Varadero men det gjør det. Varadero er en lang halvøy og i starten er det mange casaer. Nyt!

Les om casa particular her.

3. Ancon beach

Ancon beach må så klart med på denne lista. Stranda som ligger rett i nabolaget vårt. 20 minutters kjøring fra Casa de Norge, og du kan nyte late dager på denne stranda. Lille Varadero som den også kalles.

Ancon er 20 minutter fra vårt gjestehus i Trinidad

Her finner du tre hoteller. To hoteller bygges i dette øyeblikk. Vi håper ikke den lille perlen vår blir ødelagt av masseturisme.

Ancon beach. Må man besøke på cuba tur. Nydelig strand 15 minutter fra Trinidad

Det fine med Ancon er at det rett før hovedstranda er flere små strender. La bateja, Playa Maria Aguilera og el grill. Her kan du nyte små strender helt for deg selv.

Les mer om Casa de Norge, vårt gjestehus, her.

4. Coco beach

Denne stranda er den mest utilgjengelige. Men absolutt verdt et besøk.

Coco beach er en av topp 5 strender på Cuba

Coco beach finner du i nærheten av Playa Santa Lucia og Camaguey øst på Cuba. I nærheten finner du noen få casa particulares, med lav standard.

Cuba har mange nydelige strenderMen stranda veier opp for det. Den er fantastisk flott. Og helt øde. Bortsett fra noen lokale som nyter stranda sammen med deg.

Du må ha bil eller moped for å komme deg dit. Etter 3o minutters kjøring på en humpete rød grusvei åpenbarer denne perlen seg.

5. Playa Larga

Playa Larga er det nærmeste man kommer et hippie-paradis på Cuba. Her ligger casaer og cafeer tett i tett på stranda. Det er en herlig avslappet stemning i denne lille fiskelandsbyen.

Cuba har fantastiske strenderStranda i seg selv er ikke den beste. Ihvertfall ikke i sommerhalvåret. Havet kan ha en del smuss fra elvene som ligger rett ved. Men Playa Larga har de nydeligste solnedganger.

I tillegg ligger Punta Perdiz 20 minutters kjøretur unna. Dette er et eldorado for bading og vannaktiviteter. Her kan man bade og snorkle dagen lang. Det er ikke en sandstrand, men det er likevel en nydelig plass.

Strender på Cuba

Der er en all inclusive restaurant, og man kan derfor nyte mat og drikke på stedet. Maten er dog ikke den beste… Det koster 15 cuc å komme inn. Man får solseng, mat og så mye man vil ha å drikke inkludert i prisen. Vil du snorkle kan man leie snorkleutstyr.

Cuba har noen av verdens vakreste strender

Har du besøkt en av disse 5 fantastiske strender på Cuba? Eller har du andre favoritter?

Les mer om Cuba på Lonely planet sine nettsider

Posted by

Cubakone travels

Vi er et norsk-cubansk par som driver gjestehuset Casa de Norge på Cuba. Herfra hjelper vi deg å organisere din drømmetur til Cuba.

Kanskje du også liker…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *